View Single Post
Vechi 06.10.2009, 13:26:56
Marimira's Avatar
Marimira Marimira is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.10.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Ingaduiti-mi sa-mi expun si eu parerea...referitoare la duhovnic si psiholog.
Desigur fiecare isi are rolul sau bine definit, fiecare poate ajuta inf felul sau, DAR...
eu cred ca o problema a oamenilor, in general este de orientare sau mai bine spus de raportare! Omul modern al zilelor noastre se raporteaza mai degraba la oameni si la valorile omenesti, trecatoare decat la D-zeu.
Sigur mai intai trebuie sa ne identificam fata de noi insine - cine suntem, unde ne situam si incotro ne indreptam - ce dorim de fapt de la viata.(?!)
Aflandu-ne pe un site crestin ortodox este de presupus ca toti cei de aici il cauta pe
D-zeu cu o intensitate mai mare sau mai mica si nu doar ca ne-am trezit si noi nascuti ortodocsi...absolut din intamplare si ca nu ne cunoastem religia, pt.ca tot cautand prin vecini (pe la catolici de ex..) asta aratam ca nu ne cunoastem religia si este...pacat, pt ca este singura care a pastrat neschimbate de la Mantuitoul si pana in prezent toate Sf.Taine, (Botezul, Mirungerea, Spovedaniasau taina Marturisirii, Sf Euharistie sau Impartasania, Taina Cununiei, Sf.Maslu si Hirotonia)pe linie apostolica, de la Mantuitorul prin Apostoli s-a transmis prin aceasta taina a hirotoniei - preotilor - puterea sfintitoare, de a lega si dezlega pacate, de a tamadui boli, de a alunga demonii, etc.desigur toate acestea sunt posibile numai prin credinta fiecaruia.Cat credem atat primim!
Dar cum sa crezi ca ceea ce "nu poate" ajuta D-zeu prin preot la spovedanie poate ajuta omul - fie el psiholog sau psihiatrul sau altceva???!!!
Daca desigur este vorba despre o pers. care nu_L cunoaste sau nu_L cauta macar pe D-zeu...si sa-si defineasca clar care-i sunt problemele, sa se raporteze permanent la D-zeu in vederea mantuirii- pt ca ma gandeam: Ce cauta crestinul nelinistit, ce scop are el? Oare nu toti avem ca scop final mantuirea?- totusi ne aflam pe crestin ortodox.ro!
Atunci cautati linistea si mantuirea la psiholog si ....o veti gasi!!! Sau mai exact gasesti ceea ce cauti!
Pot fi si duhobnici mai slabi in duh , mai neexperimentati sa zicem...dar ce ne impiedica sa intrebam, sa cautam....pana aflam ceea ce ne trebuie?!
Fratelui care spunea ca s-a rugat Sf. Anton si l-a ajutat, care spunea ca D-zeu este unul
si ne putem mantui in orice credinta ii spun acestea...
La care Sf.Anton s-a rugat ? La Sf Anton de Padova (1195) , sau la Sf.Anton - Antonie cel Mare din pustia Egiptului(251- 356) intemeietorul vietii monahale ortodoxe??
Eu zic asa ...D-zeu este unul singur in toate religiile , dar raportarea noastra la El poate fi gresita..ce sa cautam noi la catolici daca suntem ortodocsi...ortodoxia este cea mai completa si bogata religie, din ea nu lipseste nimic...nici smerenia, nici sfintenia, nici ascultarea, nici tainele - pruin putere sfintitoare a preotilor fie ei oricat de "netraitori" sa zicem...ceea ce altii nu au, noi aruncam sau abandonam...prin ignorare!
Trebuie sa fim cu luare aminte fratilor si surorilor pt.ca "celui caruia i s-a dat mult, mult se va cere" - iar la judecata - cum vom da raspuns ca nu ne-am cunoscut propria religie?
.."Cautati mai intai imparatia lui D-zeu si toate celelalte vi se vor adauga voua..!"

D-zeu sa ne ajute, sa ne ocroteasca si sa ne lumineze pe toti, pt ca toti avem nevoie de mila si ajutorul Sau!
Reply With Quote