View Single Post
Vechi 06.10.2009, 18:05:42
sergiu's Avatar
sergiu sergiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.06.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Serios? Eu stiu sa umblu cu linuxurile si mai stiu ca utilizatorii obisnuiti nu au notiunile de a crea un disc butabil, nu stiu ce e ala swap, nu stiu sa instaleze un alt sistem de operare peste Windowsul clasic sau langa el. Deci nu-i foaarte usor.
Este mult mai simplu decat crezi. Pentru cea mai populara distributie de linux- Ubuntu exista instalator automat. Trebuie doar sa ai o partitie libera pe pc si fiind in windows te duci pe www.wubi.com si de acolo descarci un programel mic care va descarca si instala practic cel mai avansat linux in paralel cu windowsul tau. Astfel fara prea mare efort vei avea un sistem dualboot. Daca nu-ti va place vei dezinstala linux-ul ca pe un simplu program din windows-> remove programs si vei avea inapoi partitia curata. Dupa instalare dute pe www.ubuntu-tweek.com si instaleaza acel program printr-un simplu dublu click pe el dupa descarcare. Din el vei putea instala automat toate codecurile si programele de care ai nevoie: flash/java/playonlinux etc iarasi foarte-foarte simplu. Evident ca va trebui sa te informezi un pic ce e cu acel linux si sa inveti un pic dar nu cred nici windows-ul ca l-ai stiut din nastere. Plusul linux-ului e ca ai un sistem imun la virusi si atacuri din retea gratis si care nu prea pica! :)
Mai simplu de atat nu se poate.