Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Mortul de e viu nu-i mort , iar de e mort și sigur e mort , e mort cu siguranță , iar de nu suntem siguri, nu-i nici viu și nici mort , căci planează incertitudinea ! Dacă el e declarat mort și nu-i mort, cu siguranță e viu ! Na, ce pot spune în cazul , expus de tine, decât să ne bucurăm că încă sfârșitul din astă lume nu a venit cu adevărat pentru cel declarat mort . Doamne ferește să nu ajungă cineva viu , pe masa de autopsie, căci atunci lucrurile iau o turnură complet nedorită. Excepții, excepții, excepții . . . !

|
Pai Doamne fereste sa ajunga viu!!!...eu chiar la asta ma gandeam.
Citat:
În prealabil postat de elenavioletacocos
atunci cand mori ,si de ex ai murit cu fata in sus ,tot sangele se duce spre spate ,iar pe spate apar niste pete ...atunci esti sigur ca e mort ! apoi mai e faza cu oglinda sub nas si daca un pic abureste inseamna ca e moarte clinica ...dupa limba iar se vede ...si ce a mai zis sotul meu ...hmmmm ...stiam ca o sa uit ! cred ca astea sunt !
ah uitasem ...dc exista vreun dubiu 24 de ore nu se face autopsia ,dar am inteles ca dc stai in moarte clinica mai mult de cateva min apoi esti ca o leguma ...  autopsia o face autopsierul doar dupa ce medicul legist elibereaza actul constattor de deces !
|
Multumesc pentru informatii. Stiam si eu de petele care se instaleaza, dar din ce am mai citit eu pe net se instaleaza si la cel care se afla in moarte clinica pentru ca inima isi inceteaza activitatea practic.
Ihmm, deci atunci cand exista dubii nu se recurge la autopsie timp de 24 de ore...insa din cate stiu eu perioada de 3 zile in care se lasa decedatul pana sa fie inmormantat, s-ar explica tocmai prin acest dubiu datorat pericolului mortii clinice :-?
Citat:
În prealabil postat de Noesisaa
Da, in ziua de azi cam greu poate fin inmormantat cineva viu fiind. Plus moarte clinica= lipsa activitatii cerebrale, adica creierul nu mai functioneaza, este mort, nu mai emite nici un gand, nimic, nimic, deci practic esti o leguma, si din starea asta nu se mai iese.
|
Da, asa am citit si eu ca in momentul in care creierul isi inceteaza activitatea chiar si pe o perioada scurta exista pericolul ca persoana respectiva sa ramana o leguma.
Eu am mai scris la inceput ca am auzit de un caz in care " decedatul " in timp ce era condus cu alai spre cimitir s-a trezit si a facut ochii mari...acum nu mai stiu ce s-a intamplat cu el, in ce stare a ramas, dar mi se pare ciudat pentru faptul ca nu cred ca il duceau spre groapa la 5 ore dupa deces totusi :-?
De asemenea mi-a ramas mie in minte cazul interpretei Ileana Sararoiu, care atunci cand a fost dezgropata a creat rumoare prin faptul ca era intoarsa in sicriu ceea ce nu prea ar fi fost posibil in cazul in care ar fi fost decedata intr-adevar.