View Single Post
Vechi 07.10.2009, 21:10:43
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit Un cuvânt din suflet pentru suflet : Lepădatu George - Alexandru

"E cale lungă până ce biserica va fi terminată, dar părintele nu se teme de muncă. Nu se află la prima încercare de acest fel. A construit patru biserici până acum , toate patru de unul singur , doar mâinile lui , biserici de sat , așteptate cu sete de credincioși. Părintelui îi place istoria , dar și mai mult îi place să înalțe altare, să se lupte pentru fiecare cărămidă și fiecare strat de mortar. Dacă îl întrebi cum a ajuns în București și cum a găsit curajul să se apuce singur de o biserică atât de mare, părintele ridică nedumerit din umeri. Arată spre cea mai aurită și mai falnică icoană din Altar, făcând o cruce adâncă. Nimeni , nici măcar părintele Paul, nu-și poate explica mulțimea ajutoarelor primite, ușurința cu care i s-a găsit loc bisericii, timpul extrem de scurt în care a fost ridicată- doar într un an și două luni. Totul este numai și numai vrerea Sfântului Mare Mucenic Mercurie. < Dintotdeauna am avut mare evlavie la Sfântul > , mărturisește părintele Paul. <M-a impresionat nespus faptul că, deși e primul nostru martir, aproape nimeni nu-l cunoaște. Cu un îndemn pe care nu mi-l explic nici acum, am decis ca primul nostru sfânt dobrogean trebuie să iasă la lumină > . Acum are biserică și acatistul lui, chiar dacă unii continuă să-l ignore.
Mercurie nu are nevoie de publicitate. Sunt suficiente forța pe care o arată vindecările și minunile săvârșite, inclusiv cu mine. I-am simțit puterea în mai multe rânduri, dar și mai apăsat când , bolnav de chist hidatic, medicii mi-au găsit la operație o tumoară enormă și nu-mi dădeau multe zile de trăit. Noaptea, când mă zbăteam între viață și moarte , m-am rugat cu lacrimi fierbinți lui Mercurie, legându-mă cu jurământ să-i termin construcția. A doua zi , am simțit o mână nevăzută cum mă ridică din pat și mă întărește. N-am mai stat pe gânduri - cu tuburile de dren în spate, am părăsit spitalul și am slujit Sfânta Liturghie , ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Iată de ce , când cineva se arată mirat și zice : < Cine este acest Mercurie ? Nu am auzit de el până acum > . , eu zâmbesc și îi răspund : < E un sfânt care mă iubește pe mine >" .