View Single Post
Vechi 08.10.2009, 12:44:21
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Citeam deunazi pozitia ortodoxismului cu privire la justetea unei pedepse vesnice pentru niste pacate vremelnice (http://www.crestinortodox.ro/carte-8...lor-iadului-30)
Nu stiu daca si pentru voi, insa pentru un om moral ce ma consider, aceasta conceptie despre o judecata finala este profund injusta, cel putin dupa normele morale ale societatii de azi.
V-as intreba daca ati fi de acord ca sistemul nostru juridic sa fie modificat in sensul aplicarii acelorasi tipuri de reguli divine.
Ma refer aici la: tortura si inchisoare pe viata, aceeasi pedeapsa pentru masturbatori, adulteri, hoti, violatori, ucigasi etc.
Exista pedepse diferite pentru toti oamenii dupa cata rautate a asimilat fiecare, asa cum si cei mantuiti de rau vor fi mai aproape sau mai departe de slava Lui Dumnezeu, dupa gradul de desavarsire.

Cat despre vesnicie, si mie imi este imposibil s-o inteleg. Dar am incredere in dreptatea divina, care ne va aseza intr-o noua stare a existentei dupa masura iubirii de care suntem dispusi, fiecare dupa voia lui.

Si o parere personala: asa cum cei mantuiti vor evolua mereu spre mai bine, spre asemanarea cu Dumnezeu, poate ca si cei din Iad vor avea posibilitatea sa evolueze din rau in mai putin rau pana la o limita - dar nu dupa modelul teoriei apocatastazei care se asteapta ca toti sa se mantuiasca indiferent de voia lor.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote