View Single Post
Vechi 08.10.2009, 14:06:28
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

mariamargareta:
Vsovi, în afară de incantații poetice puerile gen smoala-oala-boala, ai prostul obicei de a răstălmăci lucrurile.

vsovi:
adica tot eu le... :)

Dacă ai fi avut curiozitatea să cercetezi contextul, ai fi observat că Hristosul Pucioasei "cheamă" la dialog pe ucenicii și pe ucenițele de acum 2000 de ani ai Hristosului Cel Adevărat, ca să le vorbească și ei liderilor pucioși (denumiți aici "fiii de la izvor").

Fireshte ca ii cheama pe totzi sfintzii Lui Dumnezeu...

Iar ei, ascultători, vin și vorbesc "în cor de Duh Sfânt" (dacă înțelegi matale cum vine asta: "...- Poate în cor!").

poi cum adica "poate in cor", poi la tine corul pacatoshilor e totuna cu corul sfintzilor? sfintzilor imbracatzi de Tatal cu putere de sus... alt Mangaietor trimis de Fiul pentru a marturisi despre Mine, ca sa ne calauzeasca in tot Adevarul... deci e totuna corul oamenilor, al pacatoshilor cu corul sfintzilor din Ceruri cantand impreuna cu sfintzii de pe pamant? deci eu cred ca e corect zis in cor de Duh Sfant asha cum este scris, caci Hristos Domnul este in mijlocul lor.

Iată textul pe larg:
"O, fii strânși la izvor, acum veți sta cu ucenicii și cu ucenițele Mele, cei de acum două mii de ani, căci dorul lor de mărturisire arde în cer, și dorul nu se stinge decât pe pământ. Fiți casă celor din cer, fiți primitori de oaspeți, fiți iconomi plini de credincioșie, căci cei din cer învață pe cei de pe pământ duhul credincioșiei, duhul cel curat pentru cei ce sunt casa lui Dumnezeu pe pământ. Amin, amin, amin.
– În cor de Duh Sfânt rostim cuvânt, Doamne, căci Tu ne-ai îmbrăcat pe noi în Duhul Sfânt, în puterea cea de sus după ce Te-ai dus la Tatăl prin învierea și prin înălțarea Ta apoi iarăși în Tatăl, din Care purcezi și prin Care Te slăvești, slăvindu-L pe El întru Tine. Acum două mii de ani în Ierusalim S-a coborât după cincizeci de zile de la învierea Ta Duhul Sfânt al Tatălui și al Fiului Său peste ucenicii și ucenițele Tale, peste cei ce au suferit cu Tine și pentru Tine ca să Te vestești Tu Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, crezut de noi că ai venit din cer pe pământ după om. Ne-ai învăluit atunci în puterea Duhului Sfânt, iar pe cei adunați în Ierusalim în ziua aceea i-ai dăruit cu duhul înțelegerii și al cunoașterii tainelor Tale, și au văzut ei atunci limbile de foc, limbile Duhului Sfânt așezându-se peste ucenici, iar ei au grăit lor apoi în limbile acelea, și orice neam adunat în ziua aceea la Ierusalim auzea și știa prin ucenici și înțelegea tainele Tale, tainele Duhului Sfânt, și a rămas de mărturie ziua aceea, iar noi suntem martorii ei. În așa limbi grăim noi astăzi poporului adunat la izvor pentru sărbătoarea noastră în mijlocul lui."
Așadar, fraza nu se desparte și nu se interpretează așa cum ți-ai permis tu , ci cu totul altfel:

ci asha cum tzi-ai permis tu, fireshte... :) adica pardon Anca-Estera beletrista...

1. – În cor de Duh Sfânt rostim cuvânt, Doamne, căci Tu ne-ai îmbrăcat pe noi în Duhul Sfânt, în puterea cea de sus după ce Te-ai dus la Tatăl prin învierea și prin înălțarea Ta - așadar aici este vorba numai de Fiul, căci El este Cel ce a suflat Duhul Sfânt peste ucenici ("luați Duh Sfânt...etc", vezi în Biblie), Cel ce a înviat, Cel ce s-a înălțat la ceruri.

shi care i-a imbracat cu putere de sus de la Tatal... deci e vorba de putere de sus, de la Tatal... cu foc duhovnicesc, venind cu vuiet mare, shi punandu-se cate o limba de foc pe capul fiecarui credincios... deci cine interpreteaza greshit stimata colega?

2....și prin înălțarea Ta apoi iarăși în Tatăl, din Care purcezi și prin Care Te slăvești, slăvindu-L pe El întru Tine. -așadar aici e vorba de Fiul care se întoarce prin Înălțare la Tatăl, din care purcede (zic ei, pucioșii) Or, tocmai aici constă erezia. Studiază puțin Crezul creștin ca să vezi de ce.

aici e vorba de Fiul shi Duhul in chip de porumb care de la Tatal Purcede...

deci se arata trairea sfanta impreuna cu sfanta Treime shi e foarte clar ca erezia o scoatetzi voi dinadins prin scamatorie din texte... dar ea defapt apare la "unii" pentru ca acuzand nedrept aceshtia se vor face partinitori eresurilor altora sau partinitori la eresurile alea noi pe care le nascocesc in gLuma, in manie acuzatoare credincios-natanga... mintzind pentru Mine shi crezand ca astfel aduc jertfe lui Dumnezeu... (ma iarta ca nu am pus ghilimele peste tot la citatele din Mesia, shi te roaga shi pentru mine pacatosul ca eu va iert iar shi iar chiar daca va facetzi dushmanii Domnului shi ai mei, caci zici ca fac incantatzii, cand nici nu shtitzi voi ce anume va incanta pe voi oridecate ori unuia dintre aceshtia mici ai Mei... nu le-atzi facut)

Last edited by vsovi; 08.10.2009 at 17:20:55.