Subiect: Oastea Domnului
View Single Post
Vechi 14.02.2007, 15:23:43
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Sabina,

critica dumitale incepe sa capete conotatii profunde negative.

In primul rind sensibilitatea nu este un lucru de care e cazul sa faceti misto -uri gratuite. Una din caracteristicile sfinteniei este sensibilitatea "de domnisoara" cum spuneti dvs. si nu tupeul celei care scuipa seminte la coltz de strada, chiar daca asa facea si Florin Piersic in rolul lui "Margelatu" si la el "dadea bine".

In al doilea rind, desi fenomene semnalate de tine corespund unor anumite realitati, consider ca va plasati in afara adevarului atunci cind generalizati la "mai multe de 50% din membrii "Oastei Domnului""
Asa cum afirmati, ati participat la citeva adunari la Sibiu si prin tara. Membrii acelor adunari insumeaza 50% din "Oastea Domnului"? A iesit fiecare din ei in fatza, sub ochiul dumitale critic si s-a manifestat de asa natura incit sa va confirme (intemeiat) acuzatiile de protestantism? Aici cred ca sariti calul si deviati mult de la o realitate pe care o doriti confirmata statistic si de fapt e stabilita empiric.

M-am confruntat si eu cu ostasi "infestati" de protestantism si ostasi ortodocsi-convinsi. Da, pot afirma ca cei din prima categorie, pe care i-am cunoscut eu erau ceva mai numerosi decit cei din a doua. Insa pe de o parte poate fi o impresie subiectiva, pentru ca cei din prima categorie au "darul" de a iesi mai mult in evidenta decit ceilalti. Iar pe de alta parte, nu am baze pentru a afirma ca acea experienta strict personala poate fi generalizata, asa cum faceti dvs.

E adevarat ca Adunarile "Oastei Domnului" sint ceva diferit. De aceea (si alte citeva motive) probabil ca nu vor fi percepute niciodata in mod pozitiv de cei din afara, decit unii (mai putini) care au afinitati pentru specificul lor. Insa am convingerea ca acolo unde exista un preot bun, pentru cei prezenti acolo poate fi ceva pozitiv pentru viata lor spirituala(ortodoxa).

Citat:
În prealabil postat de Sabina
Poate nu ati citit unele scrise de Sfinti la adresa dusmanilor Biserici si a lui Dumnezeu. Veti vedea ca la fel nu se adreseaza cu respect catre asemenea oamenii.
Exemplu bun : http://www.ioanguradeaur.com/?omilia_evre i1&paged=5
Uitativa in special la Omilia impotriva evreilor...
Cind despre modul in care va ascundeti in spatele Sfintilor incercind sa justificati tonul dvs ar trebui sa va atrag atentia ca datorita faptului ca nu ati ajuns (inca) coleg(a) de calendar cu Sf. Ioan Gura de Aur, ar trebui sa fiti mai moderat(a).
Aveti impresia ca virulenta criticii va va aduce mai aproape de Sf. Ioan Gura de Aur?

Sau poate nu ati realizat ca ati gasit o justificare cam periculoasa atitudinii dvs, care cam indica spre boala "parerii de sine" pe care ati semnalat-o ca fiind o problema tipic ostaseasca?
Reply With Quote