View Single Post
Vechi 08.10.2009, 17:44:18
OmuBun
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Iertarea trebuie in primul rand ceruta.
Conditionarea nu are ce cauta cand vorbim de "Iubirea aproapelui!" Daca celalalt nu stie, nu vrea sau nu poate, eu care ma cunosc, stiu si nu am nici o scuza daca astept sa mi se ceara iertare. Iert tocmai pentru ca eu insumi supar fara sa-mi dau seama si din orgoliu poate ca evit sa-mi cer iertare.
Citat:
Iertam omul, dar fapta n-o uitam pentru ca aceasta ne-a lezat (nu omul).
Iertarea fara uitare este ca o ungere cu sapun a funiei sinucigasului!

Citat:
Pentru asta trebuie ca cel care a facut-o sa se intoarca si sa ceara iertare, sa explice de ce a facut-o si chiar sa indrepte.
Abia atunci putem uita, clasa fapta. Altfel nu
Orice explicatie oferita unui "tiitor de minte", poate avea efect contrar. Iar acest: "Altfel NU!", nu face decat sa confirme ceea ce spun!

Citat:
Nu se poate sa uite si sa ierte numai unii, iar altii numai sa faca rau si sa fie iertati si ei si uitata si fapta lor.
Sa nu-ti doresti sa fii in locul lor cand le-o veni vremea. Pentru fiecare suspin, pentru fiecare lacrima, pentru fiecare povara nedreapta, Dumnezeu are masura pedepsei. Am vazut de multe ori rasplata unor astfel de fapte. Odata, in Londra mi s-a intamplat sa fiu coleg de lucru cu un roman de vreo 25-30 de ani, certat cu toate legile lumii. Mi-a creat multe neplaceri doar fiindca nu gandeam la fel. Vazand neintelegerea, am preferat sa plec de la acel job, desi tot ce era acolo mi se datora mie. Managerul nu intelegea de ce renunt, dar eu nu voiam sa dau explicatii. Ciudat era ca in sufletul meu nu am simtit nici o clipa nici ura nici dispret pentru individ, ci mai degraba compasiune fiindca vedeam ca e pierdut sufleteste. Asta se intampla joi. Luni dimineata, managerul m-a sunat sa vin sa preiau jobul. I-am raspuns ca atat timp cat acea persoana e acolo, eu nu pot veni. "Pai nu stii, a fost expulzat din UK!" Credeam ca glumeste, pentru ca Dumnezeu il pedepsise multe prea repede. In Romania il asteptau vreo 10 ani de inchisoare pentru care era urmarit de multa vreme. Motivul expulzarii si alte amanunte le-am aflat mai tarziu de la romani care-l cunosteau din tara. Cu cat avem inima mai deschisa, cu cat suntem mai intelegatori, cu atat rautatea altora nu numai ca nu ne poate atinge, dar se intoarce impotriva lor cu o putere insutita. Nu suntem noi in masura sa judecam, sa pedepsim, sa ne razbunam. Mai buna judecata ca Dumnezeu, nu face nimeni! Deci Accepta, Uita, Iarta! Si-ai sa traiesti cu toata pacea lumii in suflet!
Reply With Quote