La toate lucrurile bune care s-au scris pe aici, as mai adauga ca pana la urma Dumnezeu nu este numai drept, este si milostiv. Si asta se spune in biblie, pe langa lucrurile despre dreptate. De exemplu in parabola fiului ratacitor, sau atunci cand Hristos spune ca pastorul se bucura mult mai mult pentru oaia ratacita care se intoarce. Mai sunt multe.
Biblia nu trebuie citita pe fragmente, ci ca un tot. O afirmatie o complecteaza pe cealalta.
Vechiul testament noi il citim in lumina celui nou.
Interpretarile care ti s-au dat, topcat, sunt foarte clasice, si daca 'taranul roman' inca nu le cunosate si tot mai crede ca Dumnezeu ne trimite in cazanul cu smoala daca pacatuim, si intr-o gradina daca nu, nu stiu a cui e vina.
Nu cred ca ai facut tu statistici ca sa vezi cati dintre crestini gandesc asa, totusi. Daca e sa ne luam dupa cei care ti-au raspuns aici, exista detui crestini care stiu cum sa inteleaga lucrurile care ni se spun despre viata vesnica.
Problema este ca mintea umana este limitata, invatatura (inclusiv cea religioasa) si mai si.
Florin-Ionut, ideea ta cu treptele iadului se intalneste cred la sfantul Grigore de Nissa.