Problema potenstantismului in Oaste nu-mi este straina, chiar pe forumul OD am atras atentia asupra acestor probleme, dar faptul ca voi percepeti oastea ca pe ceva negativ aflandu-se pe un drum fara intoarcere inspre protestantism, nu face decat sa dea o palma acestei lucrari de inoire!
Eu nu vorbesc din pareri autoinprimate, ci vreau sa spun ca OD asa cum am cunoscut-o eu e diferita de cea pe care o prezentati voi, problema care e.. s-a intamplat sa se infiltreze multi in OD incercand sa se afirme prin ea si asfel au stricat imaginea oastei, bineanteles ca acesti oameni nu sunt bine vazuti si nu fac deloc cinste oastei, dar atata timp cat in fruntea oastei avem preoti vrednici cum e Pr Vasile Mihoc sau Constantin Necula nu ma tem de o posibila alunecare, intrebarea e, unde sunt pastorii care ar trebuii sa conduca turma? de multe ori preotii lupta in potriva oastei si asfel se formeaza separatisme intre OD si biserica din parohie,
Daca preotii ar accepta, nu neaparat ideea de OD ci o coordonare a ei in parohiile lor lucrurile ar sta putin altfel, deci nu puteti improsca cu noroi tot timpul pe fata OD sunt oameni care desigur n-au prea multa pregatire teologica si poate si la smerenie stau mai prost si vazand atitudinea preotilor de multe ori i-au si ei o atitudine nu tocmai ortodoxa, lucrurile ar trebui rezolvate in comun, nu doar de catre o parte, iar aceste sa le zicem critici, nu zidesc ci mai mult destrama, daca in parohiile voastre exista OD, de ce nu luati legatura cu adunarile? de ce nu mergeti sa indreptati raul din Biserica? de ce stati deoparte si criticati fara insa a va implica in rezolvarea situatiei? a vedea paiul din ochiul fratelui nu-i tocmai crestinesc
Ori daca voi nu aveti nevoie de OD, foarte bine, sunteti cu adevarat credinciosi ai Bisericii, ati inteles misiunea si chemarea voastra, intelegeti indatoririle; numai ca pentru altii oastea este un ajutor, o intarire si o calauza spre Biserica, iar daca mai sunt escapade este pentru ca suntem oameni predispusi mandriei si afirmarii, numai ca voi cei care sunteti pe calea induhovnicirii, taceti si nu va indreptati fratii cu blandete; doar prin critici, va faceti arama sunatoare si chimval rasunator!
Domnul sa ne ajute sa traim dupa voia Lui, si sa punem interesele aproapelui nostru mai presus de orgoliile noastre de "mari crestini"
|