Citat:
Īn prealabil postat de peetor
Ai spus ca "adventistii neaga viata in timpul mortii"(nu stiu cum sa fie viata in timpul mortii,
|
Ar trebui sa stii; cei ca tine sustin existenta vietii in timpul mortii.
Citat:
Viata in timpul mortii o neg si eu,viata trupului,dar nu si a sufletului.
|
Si totusi, exista viata in timpul mortii. Moartea inseamna, moarte partiala iar invierea va fi tot inviere partiala (logic). Asta, conform teoriei tale (specific acest lucru ca sa nu ma trezesc cu cine stie ce interpretari din partea ta).
Citat:
Nu pretind ca sunt expert in religia adventista.Am spus ca am citit cateva lucrari generale despre aceasta confesiune si ti-am spus ca ai dreptul sa spui daca ceva nu este asa cum spun eu,si de ce nu.E dreptul tau sa te aperi,dar nu asa ca si cum eu mint si inventez ca sa ma aflu in treaba.Eu pur si simplu asa am citit si asta spun.
|
Vai saracutul, ce nevinovat e (el asta a citit). Da-mi titlurile si autorii "lucrarilor".
Citat:
Acuma sa fim seriosi,de ce "nu ai priceput un verset" asa cum ai spus?Pai eu cum l-am priceput?Pentru ca privim din perspective diferite.Asta de fapt am vrut sa spun.
|
Este vorba de versetul din Matei 10:28. Daca l-ai priceput, inseamna ca ai observat ca trupul si sufletul au aceeasi "soarta finala" (amandoua merg in gheena).
Cum sunt trupul si sufletul: muritoare sau nemuritoare? Sa nu-mi spui ca unul este muritor iar celelalt nemuritor. Repet: versetul (pe care tu l-ai inteles) arata ca trupul si sufletul pacatosului impartasesc acelasi final.
P.S. Mentionez ca am pus intrebarile incercand sa accept ideea ca sufletul ar fi ceea ce crezi tu (un fel de fantoma care se desprinde de trup).