Citat:
În prealabil postat de AlinB
Sabina,
critica dumitale incepe sa capete conotatii profunde negative.
In primul rind sensibilitatea nu este un lucru de care e cazul sa faceti misto -uri gratuite. Una din caracteristicile sfinteniei este sensibilitatea "de domnisoara" cum spuneti dvs. si nu tupeul celei care scuipa seminte la coltz de strada, chiar daca asa facea si Florin Piersic in rolul lui "Margelatu" si la el "dadea bine".
In al doilea rind, desi fenomene semnalate de tine corespund unor anumite realitati, consider ca va plasati in afara adevarului atunci cind generalizati la "mai multe de 50% din membrii "Oastei Domnului""
Asa cum afirmati, ati participat la citeva adunari la Sibiu si prin tara. Membrii acelor adunari insumeaza 50% din "Oastea Domnului"? A iesit fiecare din ei in fatza, sub ochiul dumitale critic si s-a manifestat de asa natura incit sa va confirme (intemeiat) acuzatiile de protestantism? Aici cred ca sariti calul si deviati mult de la o realitate pe care o doriti confirmata statistic si de fapt e stabilita empiric.
M-am confruntat si eu cu ostasi "infestati" de protestantism si ostasi ortodocsi-convinsi. Da, pot afirma ca cei din prima categorie, pe care i-am cunoscut eu erau ceva mai numerosi decit cei din a doua. Insa pe de o parte poate fi o impresie subiectiva, pentru ca cei din prima categorie au "darul" de a iesi mai mult in evidenta decit ceilalti. Iar pe de alta parte, nu am baze pentru a afirma ca acea experienta strict personala poate fi generalizata, asa cum faceti dvs.
E adevarat ca Adunarile "Oastei Domnului" sint ceva diferit. De aceea (si alte citeva motive) probabil ca nu vor fi percepute niciodata in mod pozitiv de cei din afara, decit unii (mai putini) care au afinitati pentru specificul lor. Insa am convingerea ca acolo unde exista un preot bun, pentru cei prezenti acolo poate fi ceva pozitiv pentru viata lor spirituala(ortodoxa).
Citat:
În prealabil postat de Sabina
Poate nu ati citit unele scrise de Sfinti la adresa dusmanilor Biserici si a lui Dumnezeu. Veti vedea ca la fel nu se adreseaza cu respect catre asemenea oamenii.
Exemplu bun : http://www.ioanguradeaur.com/?omilia_evre i1&paged=5
Uitativa in special la Omilia impotriva evreilor...
|
Cind despre modul in care va ascundeti in spatele Sfintilor incercind sa justificati tonul dvs ar trebui sa va atrag atentia ca datorita faptului ca nu ati ajuns (inca) coleg(a) de calendar cu Sf. Ioan Gura de Aur, ar trebui sa fiti mai moderat(a).
Aveti impresia ca virulenta criticii va va aduce mai aproape de Sf. Ioan Gura de Aur?
Sau poate nu ati realizat ca ati gasit o justificare cam periculoasa atitudinii dvs, care cam indica spre boala "parerii de sine" pe care ati semnalat-o ca fiind o problema tipic ostaseasca?
|
"critica dumitale incepe sa capete conotatii profunde negative."
Pentru Oastea Domnului normal ca are conotatii profund negative.
"In primul rind sensibilitatea nu este un lucru de care e cazul sa faceti misto -uri gratuite. Una din caracteristicile sfinteniei este sensibilitatea "de domnisoara" cum spuneti dvs. si nu tupeul celei care scuipa seminte la coltz de strada, chiar daca asa facea si Florin Piersic in rolul lui "Margelatu" si la el "dadea bine"."
Nu e adevarat va contraziceti singur :
"Cind despre modul in care va ascundeti in spatele Sfintilor incercind sa justificati tonul dvs ar trebui sa va atrag atentia ca datorita faptului ca nu ati ajuns (inca) coleg(a) de calendar cu Sf. Ioan Gura de Aur, ar trebui sa fiti mai moderat(a).
Aveti impresia ca virulenta criticii va va aduce mai aproape de Sf. Ioan Gura de Aur?"
Si Sf Ioan Gura de Aur , insa si alti Sfinti au putut fi virulenti cand a fost vorba de dusmani Biserici si a lui Dumnezeu. Singur o recunosteti!
Si nu e era vorba ca ma cred la fel de Sfanta ca Sfinti, de ce imi puneti in gura cuvinte ce nu am scris? Sau mai bine zis interpretati ce am scris fantezist ca apoi sa ma acuzati conform fantezie dv. de unele lucruri...
Exemplul meu a fost raspuns la acuzarea domnului danyel ca n-as fi ortodoxa prin comportament. Iar eu am ARGUMENTAT ca in anumite situati e permis un asemenea ton virulent. Sau vreti sa spuneti ca Sfinti au gresit cand au trebui si au luat o asemenea atitudine fata de dusmani Biserici si a lui Dumnezeu?
"In al doilea rind, desi fenomene semnalate de tine corespund unor anumite realitati, consider ca va plasati in afara adevarului atunci cind generalizati la "mai multe de 50% din membrii "Oastei Domnului"""
iarasi va contraziceti de unul singur :
"M-am confruntat si eu cu ostasi "infestati" de protestantism si ostasi ortodocsi-convinsi. Da, pot afirma ca cei din prima categorie,
pe care i-am cunoscut eu erau ceva mai numerosi decit cei din a doua."
A fi ceva mai numeros, nu insemna a fi peste 50% ? Insa va inteleg daca nu le aveti cu matematica...
"Asa cum afirmati, ati participat la citeva adunari la Sibiu si prin tara. Membrii acelor adunari insumeaza 50% din "Oastea Domnului"? A iesit fiecare din ei in fatza, sub ochiul dumitale critic si s-a manifestat de asa natura incit sa va confirme (intemeiat) acuzatiile de protestantism? Aici cred ca sariti calul si deviati mult de la o realitate pe care o doriti confirmata statistic si de fapt e stabilita empiric."
O confirma modul in care se desfasoara Adunarile, sa nu imi ziceti ca daca majoritatea ar fi ortodocsi conform invataturilor ortodoxe, ar lasa atatea elemente neoprotestante sa se manifeste in ochi tuturor.
"Iar pe de alta parte, nu am baze pentru a afirma ca acea experienta
strict personala poate fi generalizata, asa cum faceti dvs."
Cine e obiectiv cand afirma ceva? Normal ca totul e prezentat subiectiv de mine, asa cum vad eu lucrurile, nu am afirmat ca ar fi altfel.
"E adevarat ca Adunarile "Oastei Domnului" sint ceva diferit. De aceea (si alte citeva motive) probabil ca nu vor fi percepute niciodata in mod pozitiv de cei din afara, decit unii (mai putini) care au afinitati pentru specificul lor. Insa am convingerea ca acolo unde exista un preot bun, pentru cei prezenti acolo poate fi ceva pozitiv pentru viata lor spirituala(ortodoxa)."
Blablabla de adormit copii, frumoase vorbe zero argument. Afinitati cu specificul lor neoprotestant ajuta pozitiv pentru o viata spirituala ORTODOXA?
Daca dumenavostra o spuneti asa o fi...
"Sau poate nu ati realizat ca ati gasit o justificare cam periculoasa atitudinii dvs, care cam indica spre boala "parerii de sine" pe care ati semnalat-o ca fiind o problema tipic ostaseasca?"
Uite ce pai are aia in ochi, aaa ups dar cu privire la boala "parerii de sine" la mine e o barna...
Pe acest forum la subiectul Alte pareri despre "Oastea Domnului" link :
http://www.oasteadomnuluiortodox.ro/forum/viewtopic.php?t=321 face-ti trimiteri la linkuri de pe alte forume unde se discuta despre OD. Interesant ca intodeauna va aflati dv. pe acele forume si va spuneti parerea, adica sa inteleg ca "Alte pareri" este parerea dumneavostra "atot cuprinzatoare"???
Iar justificarea mea nu e periculoasa, intradevar am dreptul de ortodoxa sa am o asemenea atitudine fata de dusmani Biserici. Exista mai multe drumuri in a sluji pe Dumnezeu, exista si oameni care sunt necesari printr-o asemenea atitudine in a pazi "oitele" din ograda Biserici.
Va las ca vad ca incepeti sa scrieti bine pe linga subiect, ce am vrut sa spun am spus cu privire la aceasta tema. Nu aveti decat sa argumentati cum argumentati, ca sa dovediti tuturor ca aveti intodeauna dreptate, din partea mea nu veti mai primi nici un raspuns.