@coralina - as vrea sa am mai multa putere sufleteasca, dar si trupeasca.
Trebuie sa putem rezista in aceasta lume si trupeste si sufleteste.
"Si daca-ai trece prin viata fara sa te-ndoi ca trestia-n vant din cauza supararilor/incercarilor (ca urmare a tariei de caracter / sufletesti), la ce ti-ar folosi?"
Cum adica la ce mi-ar folosi? Dar de ce trebuie sa fim vesnic in suferinta si calcati/e in picioare? Da, voi spuneti ca trebuie asta pentru mantuire.
Eu cred ca mantuirea se poate si altfel, traind omeneste.
@The Fallen - este oribil ceea ce scrii. De ce sa ma faci albie de porci? Ce ti-am facut eu?
Scrii ce suferinta este sa fii barbat. Poate ca ai si tu suferintele, necazurile tale personale. Ceea ce spui cu jocurile acelea oribile, intre baieti nu este vina femeilor si este ceva marunt.
Ce-ti lipseste tie ca barbat? Ce te deranjeaza de fapt?
Aveti acces peste tot si la toate.
Ceea ce spui despre femei si partenerul de sex. Uite n-ai dreptate. Stii cat de mult trebuie sa se umileasca o femeie sa-si gaseasca partener, fie si de sex numai? Trebuie de mica sa se invete, sa stie sa se vanda, sa fie frumoasa, atragatoare, si cate nu sufera daca baietii nu se uita la ele numai pentru ca sunt mai grasute, sau nu sunt modele (90-60-90)?
Stii cat trebuie sa indure o femeie toata viata (daca nu este printre cele atragatoare) ca sa-si gaseasca sot?
Cele care au putut invata lectia si stiu sa invarte baietii pe degete o au mai usor, dar si asta inseamna umilinta, fiindca trebuie sa fii de fapt numai jucarie sexuala si restul nu mai conteaza.
Eu cred ca fiecare femeie in sinea ei isi doreste ceva mai mult decat sex, dar daca asta cauta barbatii?
In fine, nu vreau sa intru in detalii pe tema asta.
Pe urma sunt niste fapte reale pe care le scriu aici. Eu nu sunt dintre acelea care au cerut sa fie femeie-barbat, sa aibe cariere si sa faca armata, politie, politica, razboi?
Eu sunt din alea care vor sa fie femeie si tratate in acest fel. Nu sa le fie interzis pana si sa faca copii (legea asta "in-vitro"), sa le fie interzis sa viziteze un altar, sa intre in biserica in anumite perioade, sa poata ajuta in biserica preotul cu diverse activitati, sau sa trebuiasca sa se acopere ca sa nu isipteasca barbatii si etc., sa trebuiasca sa lupte cot la cot cu barbatii ca sa obtina ceva pentru trai (serviciu, sau bani, etc.) Eu la astea ma refer.
Si in fine femeile au si suferinte din p.d.v medical-fiziologic pe care barbatii nu le au si nu le dorim nimanui (dureri lunare, dureri la nastere de prunci, suferinte la anumita varsta mai inaintata) etc.
De asta spuneam ca uneori mama mea si eu ne-am dorit ca eu sa fi fost barbat: sa pot gasi partenera fara umilinta, sa nu mai sufar de dureri in corp si sa fiu tratata corect, chiar sa ma pot apara mai usor in viata.
Barbatii au un dezavantaj, dar si acela nu mai este o problema, nu este obligatoriu sa le faca: armata, razboiul, violenta.
Tu ce ai vrea de la o femeie, ce ti se pare ca are mai bun ca voi?
Discutia asta am inceput-o asa ca tema, ca sa ne spunem pareri. Mi s-a parut interesanta ideea.
Si este vorba de ceva general. Eu nu stiu cine a scris Biblia si de ce toate personajele in frunte cu bunul Dumnezeu trebuiau sa fie barbati.
Fani a incercat sa explice ceva legat de simbolism. Nu stiu daca este asa si nu mi se pare o explicatie buna.
Intrebarea mea se referea la sex in Creatie si religie in general, la sexul lumii.
Indienii au rezolvat f. frumos problema si la ei toate zeitatile sunt cu dublu sex, iar cea mai mare este si Mama (mai ales Mama) si Tata.
Poate ca ne gandim asa, pentru ca oamenii au nevoie mai intai si mai mult de MAMA. Ea te naste, te hraneste, te mangaie, si nu TATAL.
Poate ca oamenii singuri (tot barbati probabil) si-au creat aceste imagini masculine, aidoma lor. Dumnezeu masculin, la fel ca ei.
Asta intreb eu.
Noi crestinii avem o imagine clara asupra parintilor nostri cumva: Tatal (Dumnezeu) si Mama (Sf.Fecioara). Acum de ce Fiul si nu Fiica? Poate pentru ca era prea urat sa pui o femeie sa indure ceea ce a indurat El? Poate pentru ca nici n-ar fi avut acea forta?
Nu stiu.
In fine unele femei indura mai greu menirea si deciziile ce trebuie sa le ia: nasterea de prunci intr-o lume asa grea si rea, anumite interdictii si un tratament mai dispretuitor.
E greu sa fii femeie si sa-ti ceara barbatul: nu vreau copil, da-l afara, sau dimpotriva "sa faci copii pana la loc comanda", sa comande mereu barbatul asupra ta: n-ai voie aia si aia si aia, esti o pacatoasa si o c..., nu te atinge de preot, de cele din biserica (nu esti curata si demna de asta) etc.
Coralina - fiecare incearca sa inteleaga mai bine lumea si sa-si gaseasca alinare in necazurile sale. Si eu la fel.
|