[quote=sophia;172435Poate ca ne gandim asa, pentru ca oamenii au nevoie mai intai si mai mult de MAMA. Ea te naste, te hraneste, te mangaie, si nu TATAL.
.[/quote]
Te inseli, oamenii au nevoie de AMANDOI IN MOD EGAL. Si stii de ce? Pt ca desi indeplinesc roluri diferite, sunt egal de importanti.
Poti sa intrebi orice psiholog, in dezvoltarea psihica a unui om rolul tatalui este extrem de important.
Daca aveam nevoie doar de mama, sau doar de tata, ne faceau doar femeile sau doar barbatii. Dar tot asa cum pentru a se naste un embrion e nevoie de femeie si barbat, pentru ca personalitatea omului sa fie armonioasa, el are nevoie si de femeie si de barbat.
Nu pot sa-ti zic exact rolurile, dar din intuitie banuiesc:
mama ingrijeste, hraneste, mangaie, protejeaza etc
tatal te pregateste pt lume, te incurajeaza, te ridica, ofera model de urmat, te face puternic, transmite valori etc.
Mama te invata mila, grija, delicatetea..
Tatal te invata curajul, puterea, moralitatea
Eu am zis doar lucrurile pozitive. Toate denaturarile, atat ale mamei cat si ale tatalui afecteaza copiii. La fel si lipsa unuia dintre ei.
Nu e mama mai importanta decat tatal, nici tatal mai important decat mama
Eu cred ca lumea nu e de barbati, lumea asta chiar duce lipsa de multa masculinitate, adevarata masculinitate.
E o lume de nebarbati.
Last edited by Anna; 10.10.2009 at 13:22:15.
|