View Single Post
Vechi 10.10.2009, 20:23:18
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Dumnezeu a facut bine lumea asta si omul, barbat si femeie, dar omul nu e multumit si mereu vrea sa rastoarne....
Mie imi place ca sunt femeie, Sophia! Niciodata nu m-am gandit serios: mai bine as fi fost baiat! Si ei tot oameni sunt, si ei au necazurile lor! De multe ori, femeia este mai tare decat barbatul, insa noi avem de complementaritate, nu de competitia sexelor. O femeie desteapta isi ia un barbat care sa o iubeasca si sa ii dea locul meritat, dar si un barbat adevarat cauta asta (si da, sunt putini barbati adevarati, cu coloana vertebrala si cu principii sanatoase, dar asta cred ca se poate spune si despre femei, in aceeasi masura...). Intotdeauna in spatele unui barbat puternic a existat o femeie puternica, dar si reciproca e valabila. E mai usor sa actionezi din umbra .
Eu sunt de acord ca exista discriminare in societate, din cauza mentalitatii invechite, si ca sunt cazuri cand o femeie trebuie sa razbata in aceasta ierarhie masculina, insa daca ne gandim la cum arata situatia in antichitate sau acum un secol, ne luam cu mainile de cap. Si chiar si asa, intr-un fel sau altul, in absolut toate timpurile, femeile s-au implicat in toate aspectele ale vietii, prin intermediul unui barbat puternic. Si traim intr-o tara crestina si cat de cat civilizata, nu trebuie sa ne invesmantam din cap pana in picioare precum femeile din islam, suntem egale (cel putin in drepturi) cu barbatii si, pana la urma, nicio meserie, cu exceptia celei de preot, nu este refuzata femeii. Se gandeau femeile de acum 50 de ani ca pot ajunge afaceriste, directoare sau chiar presedinte de tara? Evident, e mai usor pentru un barbat sa faca asta, dar nu e imposibil nici pentru o femeie. E greu, dar rezultatul e pe masura. Acum, eu nu pricep de ce o femeie si-ar dori sa fie preot... nu e oare suficient ca putem naste, putem educa si forma copii care pot deveni preoti? Au si preotii crucea lor, si noi o avem pe a noastra. Este foarte adevarat ca in loc sa ne usuram crucea si sa ne purtam unul altuia poverile, noi mai rau ne-o ingreunam, si pe a noastra, si pe a altora. E frumos sa fii femeie, e frumos sa fii barbat, e frumos sa fii si preot, dar e tare greu sa fii si crestin! In fond, scopul nostru e mantuirea si pentru asta nu exista categorii favorizate sau defavorizate.
Imi pare foarte rau pentru problema ta, Sophia, sper sa iti ajute Dumnezeu sa o rezolvi! Nu dori nimanui sa treaca prin ce treci tu. parintele Cleopa recomanda cuplurilor care nu puteau avea copii sa posteasca 40 de zile, timp in care sa citeasca amandoi sotii acatistul Sf. parinti Ioachim si Ana. Sa stii ca persoanele greu incercate sunt rasplatite mai mult. Sa fii sigura ca, in ochii lui Dumnezeu nu exista aceste discriminari. Cine are cea mai mare mijlocire la Dumnezeu? Sfanta Fecioara Maria, care este modelul nostru feminin . Cui i s-a aratat pentru prima oara Hristos dupa inviere? Femeilor mironosite, care au crezut de prima data, in timp ce apostolii au avut nevoie sa se incredinteze cu ochii lor. Nu te supara pentru postarile negative, extrage din ele sensul si nu atitudinea! Fii tu mai buna!
Roaga-te si nu lasa durerea sa te invinga, esti puternica, esti femeie si esti crestina! >:D<