@glykys - multumesc. Da, ai dreptate si tocmai de asta ma intreb, daca bisericile sunt pline de femei, atunci de este slavit barbatul totusi?
@podolski - nu stiu daca esti femeie sau barbat si n-am inteles nimic din postarile tale.
Eu nu vreau sa schimb pe cei de Sus, din ceruri.As fi schimbat oamenii, dar nici asta nu pot.
Cred ca n-ai inteles ce vroiam eu sa spun.
Nu vreau nici sa fiu preot si nici egala cu Maica Domnului nu ma consider.
Eu imi caut doar menirea, rolul pe aceasta lume si nu o gasesc nicaieri. Si caut caldura si afectiune in lumea asta egoista si rece.
Ca sa inchei o parte a subiectului: mi-ar fi placut sa gasesc o ocupatie in biserica, sa ajut cu ceva (pe preot, pe copii, pe femei, nu stiu), sa citesc, sa nu stiu... Asta inseamna pentru mine credinta. Vorba soacrei mele: "in biserica este casa mea, acolo stau atata vreme."
Si numai barbatii au voie.
In societatea civila femeia poate face multe teoretic, dar practic nu mai este posibil, ca nu sunt locuri. Si e o bataie pe locurile care mai sunt!!!
Inainte femeile nu trebuiau sa mai lupte si pentru serviciu, pentru existenta. Aveau familia, casa, familia. Nu era bine.
Acum s-a cazut dintr-o extrema in alta.
Sunt femeie si imi place sa fiu asa, f.feminina, dar sunt suferinte feminine care de multe ori ma duc cu gandul: daca eram barbat nu ma durea, nu aveam probleme. Poate ca nu-mi pasa nici ca n-am copii.
Barbatii nu sunt asa dornici de copii.
"Preotia este inventie omeneasca" - nu stiu, n-am afirmat asta si nici nu stiu cine a inventat-o. Nu stiu cum a vazut Dumnezeu religia.
Si nu preotia este problema, ci dogmele. Daca astea sunt de la Dumnezeu sau de la om. Nu stiu, convingerea mea este ca de la om.
Eu il vad pe Dumnezeu bun si bland, mai ales cu cei care nu fac rau.
Si pentru ca se amintea aici: oare Dumnezeu alunga femeia din biserica in anumite zile, sau n-o lasa unele lucruri in biserica, o pune sa se infasoare (si la noi la crestini, uitati-va pe acest forum la rubrica de reguli in biserica si tinuta femeii, sau etc.), sau omul, mai precis barbatii? Cine tipa mai tare impotriva femeii.
Ce mai tipa Geo Nektarios aici pe forum ca femeia este nerusinata si etc....
Am intalnit aceste idei pe care le-am scris, asa cum spuneam, intr-o carte.
Autoarea (deci femeie) vorbeste cu pruncul din pantece si ii spune gandurile, sentimentele, durerile ei.
Este nesigura pe lumea asta, nu isi stie nici ea locul. Barbatul, tatal copilului nu-l vrea, ii cere sa-l dea afara, ea nu vrea. Are probleme si cu parintii.
Mai are si teama de ce ii va oferi copilului pe lumea asta, in ce lume va veni.
Se simte mica, fara putere, ca femeie.
Ma regasesc mult in ea.
Merita citita cartea.
Un alt aspect mentionat:baietii sunt doriti mult in lume, inclusiv la crestini, pentru ca ei duc mai departe numele, mostenirea, ei pot face ceva mai mult pe lumea asta, ei sunt nadejdea parintilor etc. Si daca mai devin si preoti, sau alte profesii iubite (armata, politie etc.), ce mandrie pe parinti!
Cu fetele ai probleme (va amintiti povestea cu "piatra din casa" ?): cum s-o mariti, daca ramane insarcinata, daca nu face copii, nu duce numele mai departe, e slaba, firava, mai stiu eu ce motive.
Eu mi-as fi dorit...fata, dupa suflet, dar ma gandesc ca un baiat ar avea mai putine probleme in viata.
S-a pierdut echilibrul in lume. Nu ne mai gasim locul si menirea. Femeile nu mai sunt femei, barbatii nu mai sunt barbati.
Asta este problema.
|