View Single Post
Vechi 11.10.2009, 13:06:12
peetor peetor is offline
Member

Data înregistrării: 02.10.2009
Implicit

Scuze pentru greselile gramaticale:sunt "perle" involuntare.
Totusi am omis sa discut o chestiune adusa de tine(mie imi place sa analizez tot ce spui :)
Vad ca ai discutat despre Matei 10:28 si ai spus ca trupul si sufletul au aceeasi soarta,asta am spus si eu,dar atentie trupul "schimbat",cum ne spune Pavel.Si care sunt cele 2 variante:viata sau moartea,dar ambele vesnice.
Ioan 3:36 Cine crede în Fiul, are viața veșnică; dar cine nu crede în Fiul, nu va vedea viața, ci mânia lui Dumnezeu rămâne peste el."
Apocalipsa 20:10 Și diavolul, care-i înșela, a fost aruncat în iazul de foc și de pucioasă, unde este fiara și proorocul mincinos. Și vor fi munciți zi și noapte în vecii vecilor.
Sufletul nu va disparea,are doua variante rasplata cu viata vesnica sau pedeapsa vesnica
"temeti-va mai degraba de Cel ce poate sa piarda si sufletul in gheena" (Matei 10:28).
Nu se poate astfel.Ori una ori alta.Am spus ca "un lucru nu poate fi mai frumos decat altul prin comparatie" si ai spus ca este o filozofie lumeasca(se poate sa fie o filozofie lumeasca,la Dumnezeu lururile asa cum ai spus tu stau cu totul altfel).M-am intrebat de multe ori de ce exista in Gradina Edenului "pomul cunoasterii binelui si raului",de ce nu exista doar "pomul cunoasterii binelui"(poate e putina filozofie aici) si am ajuns la concluzia ca nu poti cunoaste binele daca nu cunosti si raul,daca nu faci comparatie.Asa si aici,cum poate fi viata vesnica fara moarte vesnica?Poate este o "perla",pentru mine ramane o ipoteza,sunt multe intrebari fara raspuns in Biblie indiferent din ce perspective privim.