Citat:
În prealabil postat de sophia
Toate bune ce spuneti voi.
Eu aici atat am: un preot si o biserica si este bine si atat.
Problemele mele sufletesti nu vin de la credinta (sau lipsa ei) ci de la viata reala si ma apasa tot mai mult.
De aceea spun ca nu stiu cum m-ar putea ajuta duhovnicul.
Eu am nevoie de lucruri concrete ca sa-mi revin si atunci poate ca voi si mai puternica in credinta.
|
Viata reala este si in biserica . Ea nu traieste intr-un misticism aparte . Biserica este integrata in comunitate .Da ai dreptate preotul la care poti tu sa apelezi nu te-a ajutat .
Dar trebuie sa avem totdeauna sa nu ne incredem in noi . Sa ne incredem in Dumnezeu . E greu de facut lucrul asta . Daca vei sta putin sa meditezi o sa iti dai seama ca el le face toate pe lume asta . Dar pana omul se prinde de faza asta poate trece ceva timp.
Ce ni se spune " Cautati Imparatia Cerurilor si toate celelalte vi se vor adauga voua " . Cum ne va ajuta Dumnezeu in "viata reala " cand noi nu nadajduim in El . Cand noi mai mult ne incredem in fortele noastre , cand noi ne incredem mai mult in aproapele .
Daca lipseste rugaciunea din viata noastra atuncea totul se duce de rapa . Zic din propria experienta .
Doamne ajuta .