Citat:
Īn prealabil postat de peetor
Ca sa iti mai reamintesc o data,iti mai aduc cateva exemple(desi ti le-am mai adus,asta pentru Condor)
Psalmul 16 Caci nu vei lasa SUFLETUL meu in locuinta mortilor, nu vei ingadui ca prea iubitul Tau sa vada putrezirea.
Psalmul 30 "Doamne, Tu mi-ai ridicat SUFLETUL din locuinta mortilor, Tu m'ai adus la viata din mijlocul celor ce se pogoara in groapa." ETC ETC
Acum ma intreb,cine a vorbit primul despre "nemurirea sufletului"?
|
Cuvantul lui Dumnezeu, nicidecum. Ai postat niste psalmi mesianici (scrisi de proorocul David) care se refera la invierea lui Hristos (nu la fantoma ta, "sufletul nemuritor"). Ne explica acest lucru Sfantul Apostol Petru:
"
Fiindca David era prooroc, si stia ca Dumnezeu īi fagaduise cu juramīnt ca va ridica pe unul din urmasii sai pe scaunul lui de domnie,
despre īnvierea lui Hristos a proorocit si a vorbit el cīnd a zis ca sufletul lui nu va fi lasat īn Locuinta mortilor, si trupul lui nu va vedea putrezirea."(Fapte 2:30,31)
Nu mai inlocui invierea (in care cred toti crestinii) cu "sufletul nemuritor" (in care cred toti spiritistii).
Citat:
Cat despre ideea cu folosirea verbului "a adormi" si nu a "muri",recunoaste cu Isus deseori utiliza acest verb cand se referea la moartea trupeasca.Cand Isus observa ca totusi evreii nu inteleg ce vorbeste folosea verbul "a muri".
|
Recunosc ca ai facut aceasta afirmatie:
De ce Isus nu a spus niciodata despre cei morti ca au murit? Tu o recunosti?
"Atunci Iisus le-a spus pe fata: "Lazar a murit".(Ioan 11:14)
Dupa ce ti-am dat ca exemplu acest verset, "ai dat-o la intors" (sa nu te superi ca folosesc iar aceasta expresie).
Citat:
Daca tu sustii ca sufletul moare o data cu sufletul si inviaza o data cu trupul,adu-mi un singur verset in care se vorbeste despre invierea sufletul.
|
Sfanta Scriptura ne arata ca omul, in intregul sau, este un suflet:
"
Domnul Dumnezeu a facut pe om din tarīna pamīntului, i-a suflat īn nari suflare de viata, si omul s-a facut astfel un suflet viu." (Facerea 2:7)
Sfanta Scriptura ne vorbeste de foarte multe ori despre invierea omului (care va redeveni un suflet viu).
Pe scurt: omul a fost facut un suflet viu, care moare si este inviat. Nu ma obliga pe mine sa explic cum invie bazaconia inventata de tine (ceva care se rupe de trupul mort, si are constienta si care bantuie prin cine stie ce locuri, etc.)
Citat:
Si daca tu nu crezi in aceasta desprindere a sufletului,duhului de trup,iti mai pun o intrebare:de ce atunci cand Pavel a fost rapit la cer nu exclude din start posibilitatea sa fi mers "fara trup"?Sau cum iti explici expresia "in duhul",cand in Vechiul Testament deseori intalnim aceasta expresie,mai ales in cazul prorocilor,cand Dumnezeu i-a aratat atatea si atatea lucruri,vedenii,revelatii etc?
|
In 1 Corinteni 12, Sfantul Apostol Pavel nu stie sub ce forma a avut acea revelatie (ca a fost in trup, ca a fost fara trup; nu stia).
"Caci macar ca sunt departe cu trupul, totusi cu duhul sunt cu voi" - spune Apostolul pavel in Coloseni 2:5. Ce intelegi de aici? Ca vre-o forma ciudata a parasit trupul lui Pavel si a fost cu cei din Colose?
In plus, cand un apostol avea o revelatie de la Dumnezeu, avea unele viziuni, fara sa fie nevoie ca vre-o ciudatenie sa se desprinda de trupul sau si sa bantuie. Asa ceva a avut si Apostolul Pavel; o revelatie. Dar, nu stie daca a calatorit cu trupul sau doar a avut o revelatie, pusa de Dumnezeu in mintea sa.
In mod asemanator, a vazur si Apostolul Ioan cele prezentate in Apocalipsa ("eram in duhul si am vazut".)
Iti reamintesc ca Pavel era viu cand a avut acea revelatie. Cauta in alta parte exemple de "suflete nemuritoare" ale celor morti (vezi mitologia greaca si credintele pagane). satisface
Citat:
Eu nu am vorbit in fantome,dar tu acum ce spui despre ce te-am intrebat eu,reduci totul simplist la fantome?
|
Cum vrei sa numesc acea "entitate" care paraseste trupul mortului, are constienta, vorbeste, are suferinte,are parti trupesti, are sentimente,bantuie prin cine stie ce locuri, etc? Da-i tu o denumire. Pana atunci eu o numesc fantoma.
Citat:
Acum unii fac misto de denumirea "Sanul lui Avraam".
|
Eu nu fac misto de acesta denumire. Vreau numai sa te intreb, cat de mare trebuie sa fie sanul lui Avraam ca sa incapa toti cei morti care nu merg in iad? Faptul ca iei literar pilda bogatului nemilostiv, trebuie sa-ti ofere si un raspuns la aceasta intrebare. As prefera un raspuns exact (in metri patrati). Sau, macar cu aproximatie.