Citat:
În prealabil postat de sophia
Eu nu-mi explic nimic.
...
Ce au scris oamenii apoi, nu stiu. Fiecare a scris (si Sfintii Parinti care nu am inteles nici acum cine au fost si ce lucrari au scris) cum a simtit si inteles.
...
Unii (chiar teologi, preoti) spun ca Dumnezeu a creat si raul, altii ca nu. Pe cine credem, unde sa cautam? Cine stie?
Dar putem sa fim noi fiecare, mai buni, mai toleranti, mai ajutatori, mai iubitori.
|
Doamne-ajuta!
In primul rand, te rog sa ma ierti daca printr-o interventie anterioara te-am suparat. Apoi, te rog sa nu te superi ca am luat numai inceputul mijlocul si sfarsitul din cele ce ai scris. Am facut acest decupaj pentru ca mi s-a parut ca raspunsul la intrebari tale se afla chiar in cele expuse.
As vrea sa te felicit pentru sinceritatea cu care ai dialogat. Cred ca pentru a afla raspunsuri la noianul de intrebari pe care le ai cel mai indicat este duhovnicul. El iti va spune de unde sa incepi sa desiri acest ghem cu atatea capete. Duhovnicul presupune ascultare, rabdare si mai ales sinceritate.
In final as vrea sa iti spun ceva despre un cuvant pe care l-am citit azi cu un glas interior care parca nu-mi apartinea:
dezmarginire. Sa-ti spun ca l-am remarcat citind despre om ca templu al unei dualitati: pe de o parte randuiala Lui, pe de alta randuiala ta (Sofia de azi). Intre ele esti tu, cea care ai primit la Botez cheia cu care poti deschide portile catre El. Uite cum indemna Sf. Simeon Noul Teolog sa scoatem la suprafata crestinul din noi: "Prin rabdarea incercarilor si prin iubirea fata de dusmani ... acestea te vor face, copile, imitator al Stapanului si te vor arata chip adevarat al Ziditorului, imitator in toate ale desavarsirii dumnezeiesti. ...
De esti crestin, cum e Hristos Ceresc, asa trebuie sa fii si tu. ... De nu va veti face de aici ceresti, cum va inchipuiti ca veti locui impreuna cu El in Ceruri?"
Doamne-ajuta!