Subiect: Tendinta
View Single Post
Vechi 12.10.2009, 13:01:42
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Pai religia a condus lumea, indiferent daca asta e sau nu scopul ei.
Stiinta raspunde la din ce in ce mai multe intrebari pe care si le-a pus si religia. Un exemplu este aparitia omului, a constiintei, a binelui si raului, a moralei.
Ce inseamna sa te pui macar partial in pielea lor? Ce ar trebui? Sa imi inhib ratiunea pentru a accepta absurdul?
Faptul ca stiinta ar da raspunsuri mai bune decat religia sau chiar mitologia la aceste intrebari este o chestiune de convingere, nu este un fapt.

Eu cred ca esti foarte intolerant, topcat. Nu accepti ca altii ar putea avea alta gandire ca a ta, orice gandire decat cea pur stiintifica este pentru tine absurda. Sigur, poti ramane asa, nu iti cere nimeni sa te schimbi, dar atunci este imposibil orice dialog.

Asa cum noi sau cel putin unii din noi incercam sa discutam cu tine ne punem partial in pielea ta. Nu ne inhibam credinta, insa incercam sa intelegem cum poate vedea lucrurile un om care nu crede decat in materie. Incercam sa intelegem conceptia lui dspre viata. Pot spune ca am invatat multe de la tine si de la alti atei, fara sa imi schimb de loc convingerile. Poate ai putea si tu incerca sa faci la fel.