View Single Post
Vechi 12.10.2009, 13:15:37
peetor peetor is offline
Member

Data înregistrării: 02.10.2009
Implicit

Nu sunt de acord cu multe din afirmatiile lui Ovidiu -s(fiecare are parerile lui),dar intr-un lucru sunt de acord cu el.Esti cam ursuz,moroconos in discutii.Am putea foarte bine sa discutam calm,sa ne explicam punctele de vedere fara sa le catologam "perle" sau mai stiu eu ce.Nu mi-ai raspuns la toate intrebarile si anume la cea referitoare la Stefan si la Locuinta mortilor(intrebarile sunt pe o postare ulterioara,nu mai fac risipa de cerneala :).Cat despre "a adormi"m-am referit la faptul ca Isus obisnuia sa foloseasca acest verb inainte sa produca invieri(n-o dau la intors,Isus a vorbit si despre moarte).Aceasta e o chestiune incheiata,aici am fost aproape de aceeasi parere,doar ca eu cand vorbesc despre inviere ma refer exclusiv la trup.Ca tu crezi altfel,este parerea ta.In ceea ce priveste problema originii ideii nemuririi la Platon,asa pot si eu spune ca ideea opusa ii apartine lui Aristotel(daca tin neaparat,desi cei doi nu au nici o treaba cu discutia noastra).Acum ai zis ca psalmii la care m-am referit sunt mesianici.Primul da(de fapt si in traducere se folosesc litere mari pentru pronume),al doilea intr-un fel,dar vedem bine ca David se referea la sine(Psalmii 30:6 Când îmi mergea bine, ziceam: "Nu mă voi clătina niciodată!";Psalmii 30:1 Te înalț, Doamne, căci m-ai ridicat, și n-ai lăsat pe vrăjmașii mei să se bucure de mine.s.a.m.d.)Ca David vorbeste despre suflet in Locuinta mortilor trebuie sa iti dea de gandit.(Psalmul 30 "Doamne, Tu mi-ai ridicat SUFLETUL din locuinta mortilor).Versetul din fapte intr-adevar se refera la acel verset din psalmul 2.Mi-e clar ca tu nu intelegi la ce ma refer prin suflet.Am zis ca ma refer la el ca la o entitate insesizabila dar distincta de duh.Imi biblie normal ca are mai multe sensuri,dar eu ma refer la sensul asta.Ai spus ca in Sfanta Scriptura se foloseste de sute de ori cuvantul suflet si nu ai gasit sa spuna ca e "nemuritor".Nici eu nu am gasit sa se spuna ca e "muritor"(daca ne referim la sufletul in sensul la care ma refer eu),dar sunt sigur ca da indicii sau face referii ca este nemuritor.(Eu nu am cautat sa vad toate locurile in care apare cuvantul suflet,dar cert este ca am gasit multe care da de inteles ca este nemuritor si nici unul care da de inteles ca este muritor,desi versetele pot fi interpretate de toti cum vor).
Pe mine ma enerveaza denumirea de "fantoma"pentru ca are in zilele noastre un sens peiorativ,prefer denumirea de "duhuri"(despre care in Biblie se vorbeste in multe randuri,dar curios lucru,in Biblie nu apare cuvantul "fantoma").
Cat despre "pilda"(asa numita pilda,pentru ca eu personal nu cred ca este vorba despre o pilda),nu stiu cum de mai insisti cu "Sanul lui Avraam".Tu se pare ca iei literar ce nu trebuie si la figurat la fel.Sanul lui Avraam cred ca este vorba despre o denumire,cum ar fi in Romania denumiri ca Valea lui Mihai sau alte asemenea.Asta e parerea mea,accept si alte pareri,nu detin eu adevarul absolut si nu il detine nimeni de pe pamant.Ai spus sa iti "las"loc si tie.Este loc pentru toti,nu-ti face griji.