Citat:
În prealabil postat de ghemis
Sa nu cautam sa distorsionam cuvantul chin sau suferinta.Daca cei care ajung acolo nu ar simti nimic,nu ar fi nici chin ,nici suferinta.Asa ca fratele Ionut trebuie sa se mai documenteze in privinta asta.
|
Fratele meu Ghemis,
Ia gandeste-te tu logic: ai gasit undeva in Biblie scris ca este pacat sa ne ferim de frig imbracandu-ne? Gasesti ca fiind ceva rau sa stai la umbra atunci cand este foarte cald? Pentru ce vrei tu neaparat ca Dumnezeu sa pedepseasca prin ardere eterna, degeraturi vesnice si viermi neodihniti care mananca la propriu mereu si mereu niste pacatosi care au comis pacate de cu totul alta natura, adica duhovnicesti? Mi se pare firesc ca impatimitii sa simta chiar si fara trup lipsa celor necesare pentru a intretine viciul - vezi pilda bogatului caruia
ii este sete. Mi se pare normal ca cel care uraste sa simta ura celor care au fost condamnati pentru acelasi pacat, egoistul sa sufere de singuratate, desfranatul de lipsa sexului, cel mandru de vederea slavei celor smeriti care tind mereu catre asemanarea cu Dumnezeu. Dar toate acestea se traduc printr-o
lipsa a iubirii la care nenorocitii din Iad nu au vrut sa subscrie in timpul vietii. Si pentru asta vor fi cazati in imparatia intunericului cel mai dinafara, adica in cele mai de jos ale "pamantului", adica la marginea existentei, la limita revenirii in nimicul din care au aparut.
Este gresit a intelege Scripturile numai si numai in litera.