Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Fratele meu Ghemis,
Ia gandeste-te tu logic: ai gasit undeva in Biblie scris ca este pacat sa ne ferim de frig imbracandu-ne? Gasesti ca fiind ceva rau sa stai la umbra atunci cand este foarte cald? Pentru ce vrei tu neaparat ca Dumnezeu sa pedepseasca prin ardere eterna, degeraturi vesnice si viermi neodihniti care mananca la propriu mereu si mereu niste pacatosi care au comis pacate de cu totul alta natura, adica duhovnicesti? Mi se pare firesc ca impatimitii sa simta chiar si fara trup lipsa celor necesare pentru a intretine viciul - vezi pilda bogatului caruia ii este sete. Mi se pare normal ca cel care uraste sa simta ura celor care au fost condamnati pentru acelasi pacat, egoistul sa sufere de singuratate, desfranatul de lipsa sexului, cel mandru de vederea slavei celor smeriti care tind mereu catre asemanarea cu Dumnezeu. Dar toate acestea se traduc printr-o lipsa a iubirii la care nenorocitii din Iad nu au vrut sa subscrie in timpul vietii. Si pentru asta vor fi cazati in imparatia intunericului cel mai dinafara, adica in cele mai de jos ale "pamantului", adica la marginea existentei, la limita revenirii in nimicul din care au aparut.
Este gresit a intelege Scripturile numai si numai in litera.
|
Sant deacord cu ultima fraza,tocmai din acest motiv noi trebuie sa ne raportam(cei din lume si plini de pacate) la invatatura sf.parinti.Ei sunt cei care au dus o viata sfanta,bineplacuta lui Dumnezeu,iar Dumnezeu le-a descoperit lor aceste lucruri nu pentru ei,ci pentru noi mai ales.Daca tu nesocotesti pe prietenii lui Dumnezeu, pe acesti sfinti parinti,este o problema a dumitale.A mai spus, a cauta noi sa interpretam si sa dam explicatii la aceste lucruri duhovnicesti este o nebunie,seamana a slava desarta frate Ionut.Eu inchid aici acest subiect ca sa nu intru in polemici cu gandul bun ca vom avea o mai mare evlavie la acesti sf.parinti si ne vom lasa condusi de invatatura lor.Dumnezeu sa ne ajute pe toti!