Pentru inceput vreau sa imi cer scuze daca s-a mai deschis vreun topic legat de acest subiect.
Problema mea suna cam asa: mi se pare foarte dificil sa crezi in Dumnezeu cu atata tarie cu care credeti voi. Cum pot sa trec pe langa un copil care sufera de cancer si sa ii spun ca asa a vrut Dumnezeu? Daca un om are un leac pentru acel copil si nu i-l da se numeste criminal.Dumnezeu e atotputernic. Daca eu as avea leacu acela l-as da copilului fara sa astept nicio ruga din partea cuiva. Dar nu il am, si copilul moare. De ce moare? Pentru ca asa a vrut Dumnezeu. De ce ar vrea Dumnezeu sa moara un copil nevinovat daca El iubeste toti oamenii? Daca copilul murea din cauza vointei unui om, precum am mai spus, omul acela se numea criminal.
Mi se parea greu sa ai credinta nestramutata in Dumnezeu dar cred ca de fapt este calea cea mai usoara, este consolarea oamenilor in fata nedreptatilor si a nenorocirlior "asa a vrut Dumnezeu, trebuie sa ne consolam". Eu nu pot trece impasibila pe langa suferinta si nedreptate si sa gasesc consolarea asa vrea Dumnezeu, pentru ca nu este drept. Imi cer scuze daca jignesc pe cineva, nu am nicidecum aceasta intentie, si nici nu doresc sa scandalizez pe nimnei cu postul meu.
|