View Single Post
Vechi 12.10.2009, 20:42:50
peetor peetor is offline
Member

Data înregistrării: 02.10.2009
Implicit

Condor nu sunt multumit de raspunsul tau(care curios lucru nu este sustinut cu argumente biblice sau cel putin acele citate nu sunt concludente).Fie ca este gradata,pedeapsa este aceeasi cum reiese din ce spui:moartea.Ca revenind la rationamentul meu,ce diferenta este in a-l omori mai repede pe cel care a furat oul si mai tarziu pe cel care a ucis atatia oameni?Toti sfarsesc la fel,deci au aceeasi pedeapsa,fie ca este executata mai repede sau mai tarziu.Daca insa privim lucrurile din perspectiva nemuririi,perspectiva pe care o pot argumenta biblic,(Apocalipsa 20:10 Și diavolul, care-i înșela, a fost aruncat în iazul de foc și de pucioasă, unde este fiara și proorocul mincinos. Și vor fi munciți ZI SI NOAPTE IN VECII VECILOR.s.a.m.d.as putea sa mai adaug o pleiada de citate in acest sens care sustin ideea iadului vesnic,dar tu in schimb pentru ideea ta nicicum)atunci constat ca vesnic unii vor suferi mai mult si tot vesnic unii vor suferi mai putin,in functie de pacatele lor,dar totul vesnic.Pai sa iau versetul tau:
"Caci toti trebuie sa ne infatisam inaintea scaunului de judecata a lui Hristos, pentru ca fiecare sa-si primeasca rasplata dupa binele sau raul pe care-l va fi facut cand traia in trup." (2 Corinteni 5:10)."Se va primi rasplata dupa "raul" pe care il fac oamenii in trup.Daca adoptam perspectiva ta,lucrurile nu se leaga,cel putin pentru mine.In fine,fiecare crede ce vrea.Am totusi o intrebare la care n-am pretentii prea mari pentru ca poate nici cei mai mari teologi nu pot raspunde cu exactitate:Ingerii sunt vesnici?Daca da,cum va fi distrus asa cum sustii tu,Lucifer?
Cat despre tricesimusquintus,nu stiu ce concluzii tragi din tot ce mi-ai spus,ai uitat concluziile.Probabil ca in Noul Testament se poate vorbi despre influente grecesti,dar cum faci cu Vechiul care face referiri la trup,duh si suflet si imi permit sa spun ca ar induce ideea sufletului nemuritor?L-ai amintit pe Homer(nu mi-ai dat exact din ce opera ai luat aceste idei,desi poate si Iliada si Odiseea s-ar referi subtil la aceste lucruri),dar pana si Homer era dupa David,dupa mult timp cand o mare parte din cartile bibliei au fost scrise si unele din ele se refera la aceasta triada ca sa zic asa.E clar ca Biblia i-a luat-o inainte lui Homer si celorlalti filosofi.Nu stiu despre Babilon si popoarele pagane despre care ai amintit.David stiu sigur ca a trait inainte de cucerirea Ierusalimului de babilonieni,desi nu exclud influente din partea acestora.Pentru mine e sigur un lucru,ca si altii din alte civilizatii vorbesc despre aceste lucruri e un motiv in plus sa cred ca e adevarat.Despre Noe vorbeste biblia,despre Ghigames vorbesc egiptenii s.a.m.d.Ce inteleg eu de aici?Ca intamplarea cu Noe are mult mai multe sanse sa fi fost adevarata cu cat este mentionata in mai multe surse(asta spunand asa mai mult pentru oamenii de stiinta,pentru ca eu cred suta la suta in potop,pentru ca il mentioneaza biblia si eu nu pun la indoiala biblia)..Asa si cu ideile despre suflet,trup si duh. Multa vreme sufletul si duhul au fost confundate si se confunda,am o intrebare atat pentru tine cat si pentru condor:Macar duhul credeti ca este nemuritor sau ca nu moare?
Am vorbit despre Aristotel pentru ca el am impresia ca sustine moartea totala dupa moarte spre deosebire de Platon(s-ar putea sa ma insel).Mi-ai adus o documentatie interesanta,dar ea nu ma face sa neg existenta sufletului dupa moarte ba sa o sustin si mai tare. Ideea nemuriri sufletului o intalnim la multe alte popoare antice(pai faraonul se credea vesnic ca sa nu mai amintesc atatea si atatea alte lucruri).Trebuie sa privim substratul din aceste fapte.Lumea era plina de zei inca de la intemeierea ei cand s-a indepartat de Dumnezeu.Dincolo de aceste ritualuri pagane spiritul critic trebuie sa vada ca toti credeau in cineva deasupra tuturor lucrurilor,ei aveau o notiune primitiva a existentei unui zeu,Lui Dumnezeu spunem noi acum(sa fi provenit toate astea de la "gandul vesniciei" pus in noi de Dumnezeu?)
Acum ai zis ca si evreii au fost influentati.Bine-bine dar evreii aveau legea,cum sa fie influentati de o asemenea idee despre care tu observ ca o consideri falsa?Eu consider ca pentru ca si ei au considerat-o adevarata.De ce a ajuns si Filon la aceasta concluzie,el educat in spiritul religiei iudaice?Si el a considerat-o adevarata.
Acum ai spus ca evreii au adoptat acest tipar de gandire.Pai ma intreb eu,daca era fals de ce nu l-a condamnat nimeni?Isus a venit pe pamant si le-a spus evreilor acestora influentati de aceste idei asa-zisa pilda a bogatului nemilostiv.Acum condor tu imi spui sa nu o iau literar.Atunci cred ca multi luau toate pildele Lui Isus literar,putini intelegeau ce dorea sa spuna Isus.Si ma intreb eu de ce Isus vorbeste despre o existenta dupa moartea trupeasca,a sufletului sau a duhului,fie ca este vorba si de o pilda cum spun unii,fiind constient ca multii vor lua "literar" ceea ce El spune(eu personal am toate motivele sa cred ca tot ceea ce a spus Isus in aceasta "pilda" s-a intamplat aievea).Este exclus din start ca Isus "sa fie influentat de aceste idei" si totusi nu vad sa le condamne,ba mai mult se contrazice cu saducheii pe tema vietii vesnice.Isus in primul rand Ne-a demonstrat adeveraul,coborand "in inchisoare" unde erau "duhuri"carora Le-a predicat.Nu putem nega acest lucru.Daca punem la indoiala un pasaj din Biblie,punem la indoiala toata Scriptura,nu se poate altfel.Dar si Pavel nu a condamnat aceste lucruri,el mai cunoscator decat oricine a filosofiei grecesti avand si cetatenie greaca afirmand lucruri precum Filipeni 1:23 Sunt strâns din două părți: aș dori să mă mut și să fiu împreună cu Hristos, căci ar fi cu mult mai bine; ?(aici se poate cat de clar observa ca Pvael se refera la un lucru imediat).

Acum sa iti aduc condor si 2 intrebari pe care mi le-ai cerut:
Mediteaza la urmatoarele versete biblice
Faptele apostolilor 7:55 Dar Ștefan, plin de Duhul Sfânt, și-a pironit ochii spre cer, a văzut slava lui Dumnezeu, și pe Isus stând în picioare la dreapta lui Dumnezeu;
Faptele apostolilor 7:56 și a zis: "Iată, văd cerurile deschise, și pe Fiul omului stând în picioare la dreapta lui Dumnezeu."
Faptele apostolilor 7:59 Și aruncau cu pietre în Ștefan, care se ruga și zicea: "Doamne Isuse, primește duhul meu!"
Pentru cine erau "cerurile deschise",a plecat Stefan alaturi de Isus in cer?(Faptele apostolilor 7:59 Și aruncau cu pietre în Ștefan, care se ruga și zicea: "Doamne Isuse, primește duhul meu!").

Mediteaza la expresia Locuinta mortilor.Cum este posibil ca "mortii" sa aiba o "locuinta"?.Atunci cum iti explici termenii atat "locuinta"cat si "motilor"?