View Single Post
Vechi 12.10.2009, 20:46:32
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Sigur ca poate fi interpretat pozitiv textul, nu exclud acest lucru.
Te-am rugat insa sa imi dai un singur exemplu in care sclavia sa fie considerata pacat, in mod explicit.
Tin sa precizez ca daca ar fi existat un asemenea indemn, sclavia ar fi disparut demult, si cu aceasta un pacat.
Topcat, ce intelegi tu prin sclavie ca pacat? Faptul de a fi sclav sau faptul de a-i face pe unii sclavi? Dumnezeu nu a venit sa darame randuielile lumesti, pentru ca asa, si evreii erau sclavii romanilor si gandeau cum poate te gandesti si tu, ca trebuie sa vina un Mesia care sa ii dezrobeasca. Hristos nu a venit pentru asta, sa elibereze sclavii (stricto sensu) de sub robia stapanitorilor, ci sa ne elibereze pe noi toti, sclavii pacatului (vezi ca sclavia nu este doar o stare de fapt politica!) de sub stapanirea acestuia. Ce voiai acum, sa rosteasca Hristos niste discursuri nationaliste, sa lupte cu sabia pentru abolirea sclaviei? pai ce dovada mai buna de respingere a sclaviei vrei decat jertfa Sa pentru pacatele noastre? Hristos a venit sa se rastigneasca pentru pacatele mele si ale tale, pentru a nu mai fi sclavii pacatului si ai intunericului. Stapanirile lumesti sunt vremelnice, dar pacatului si intunericului ii cad toti robi, de la cel mai mare imparat pana la ultimul sclav al acestuia.