Citat:
În prealabil postat de peetor
Cat despre tricesimusquintus,nu stiu ce concluzii tragi din tot ce mi-ai spus,ai uitat concluziile.Probabil ca in Noul Testament se poate vorbi despre influente grecesti,dar cum faci cu Vechiul care face referiri la trup,duh si suflet si imi permit sa spun ca ar induce ideea sufletului nemuritor?
|
Iarăși pui 20 de întrebări per postare... VT într-adevăr se referă la trup, duh și suflet, însă nu le consideră ca entități separate și nu ai reușit încă să găsești versetul veterotestamentar care să afirme că sufletul e nemuritor.
Citat:
L-ai amintit pe Homer(nu mi-ai dat exact din ce opera ai luat aceste idei,desi poate si Iliada si Odiseea s-ar referi subtil la aceste lucruri)
|
„Nu este deloc curios că, hrăniți la sânul lui Homer, scriitori greci îi atribuie în ansamblul lor vechiului poet o autoritate supremă; că se referă mereu la el, așa cum procedează scriitorii creștini cu scrierile sfinte... Cel mai curios exemplu al permanentei recurgeri la Homer ni-l oferă însuși Platon... Este la Platon mai mult decât o concesie făcută obișnuințelor timpului său, mai mult decât plăcerea răutăcioasă de a-și înfrânge adversarii cu propriile lor arme, cu citate din Homer; se simte la el un respect și o afecțiune ascunse cu greu pentru zeul al cărui altar vroia să-l răstoarne. Plutarh, ... recurge atât de des la proba Homerică, încât se simte aproape vinovat dacă din întâmplare o omite.” Félix Buffiere, Miturile lui Homer și gândirea greacă, pagina 10-11
Citat:
dar pana si Homer era dupa David,dupa mult timp cand o mare parte din cartile bibliei au fost scrise si unele din ele se refera la aceasta triada ca sa zic asa.E clar ca Biblia i-a luat-o inainte lui Homer si celorlalti filosofi.
|
Vezi, faci aceeași greșeală ca și Ovidiu S. Gândirea acestor filosofi greci privitoare la
nemurirea sufletului a pătruns în gandirea ebraică târzie și nu în Vechiul Testament.
Citat:
am o intrebare atat pentru tine cat si pentru condor:Macar duhul credeti ca este nemuritor sau ca nu moare?
|
Duhul, (spiritul, suflarea de viață), este o componentă a
sufletului viu, al omului viu, este principiul vieții pe care Dumnezeu l-a pus în om. Nimeni în afară de Dumnezeu nu este nemuritor:
1 Timotei 6:16 "
Singurul care are nemurirea, care locuiește într-o lumină, de care nu poți să te apropii, pe care niciun om nu L-a văzut, nici nu-L poate vedea, și care are cinstea și puterea veșnică! Amin."
Dacă este Singurul, Unicul, vă rog nu mai căutați o altă entitate nemuritoare. Omul a primi condiționat această nemurire, pe care din păcate a pierdut-o prin păcat.