View Single Post
Vechi 12.10.2009, 22:50:02
peetor peetor is offline
Member

Data înregistrării: 02.10.2009
Implicit

tricesimusquintus imi pare rau sa o spun,dar te invarti in jurul cozii ca si condor.Ai spus ca VT nu considera trupul,duhul si sufletul entitati separate.Dar de unde,nu ai dreptate si uite de ce:
Geneza 25:8 Avraam SI-A DAT duhul, și a murit, după o bătrânețe fericită, înaintat în vârstă și sătul de zile; și a fost adăugat la poporul său.
Geneza 35:18 Și pe când îISI DADEA EA SUFLETUL, căci trăgea să moară, i-a pus numele Ben-Oni (Fiul durerii mele): dar tatăl său l-a numit Beniamin (Fiul dreptei)
Eclesiastul 12:7 până nu se întoarce țărâna în pământ, cum a fost, și până nu se întoarce duhul la Dumnezeu, care l-a dat.
Si uite de ce sustin ca sufletul continua sa mai existe dupa moartea trupeasca:
Psalmul 30 "Doamne, Tu mi-ai ridicat SUFLETUL din locuinta mortilor, Tu m'ai adus la viata din mijlocul celor ce se pogoara in groapa."
Psalmul 86:13"Caci mare este bunatatea Ta fata de mine, si Tu imi izbavesti SUFLETUL din adanca locuinta a mortilor." ETC
Am adus versete doar din VT,nu numai un verset din VT sustine ca sufletul isi continua existenta si dupa moartea trupeasca,ci o intreaga pleiada,asta,repet,pentru cine le vede.Dar de ce faci tu comparatie intre VT si NT?Oare nu au amandoua aceeasi valoare?(desi NT are prioritate in chestiuni de acest gen,asta intrucat este mai aproape de noi,de aceea inseamna Noua Lege si in orice stat ca sa ne referim la legi,are prioritate legea mai noua,dar eu nu fac distinctie intre NT si VT,ele doar se completeaza unele pe altele,desi NT explica mult mai clar lucrurile).Despre duh biblia spune clar ca nu merge "in Locuinta mortilor" ci "la Dumnezeu, care l-a dat.",nu vorbeste despre moartea sa nici pe departe,iar NT ne reveleaza chiar o "inchisoare " a duhurilor(am spus ca NT explica mai clar lucrurile).Sa sustii ca ideea "nemuririi sufletului "a patruns in ebraica tarzie si nu in VT"(deci sa inteleg ca vrei sa spui ca a patruns in NT din filiera greceasca asa cum ai vrut sa arati),inseamna sa compromiti nu numai NT ci si intreaga Biblie,asa cum am spus:daca un singur pasaj din Biblie pui la indoiala,pui la indoiala intreaga biblie,nu se poate altfel.
Si ce e asa de greu de explicat "nemurirea" sufletului sau a duhului?Dumnezeu care este vesnic a suflat si i-a dat viata omului.Suflarea de viata este vesnica divina,adica provine de la Dumnezeu care este vesnic,de aceea ea la moarte revine la Dumnezeu "care l-a dat" cum spune Eclesiastul,deoarece ii apartine lui Dumnezeu cum spune Evrei 12:9 Și apoi, dacă părinții noștri trupești ne-au pedepsit, și tot le-am dat cinstea cuvenită, nu trebuie oare cu atât mai mult să ne supunem Tatălui duhurilor, și să trăim?
Te intreb daca si tu crezi ca Moise a inviat,ca daca si tu crezi inseamna cu nu mai are rost sa mai repet acealasi lucruri.