View Single Post
Vechi 13.10.2009, 07:54:55
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
In plus, cum se simtea Iisus ca n-a fost conceput pe cale naturala, hm?
;-)
Cum se simte un om care a fost conceput prin viol? Ai indemna o fata care a fost violata sa faca avort, Traditie? Banuiesc ca nu. Or trauma pe care acest om o va avea va fi sigur mare mai tarziu, si va fi greu sa se vindece de ea, cu siguranta.
Un om nascut prin FIV sau inseminare artificiala va sti ca parintii lui il doreau intr-adevar, si va sti ca ei se iubeau si traiau ca soti si sotie in retsul timpului. Din relatia lor de dragoste a fost el conceput, chiar daca ovulul si spermatozoidul nu s-au intalnit in urma unui act sexual.
Constructiile artificiale pe care le faci nu înlatura realitatea. Nimeni dintre noi nu si-ar dori sa fie nascut astfel.

O astfel de situatie poate duce si la o incapacitate de a primi mesajul evangheliei fiindca lipseste constiinta omului conceput natural, asa cum e prezentat în Scriptura.

Traumatizat ar fi si un om nascut prin viol. Ce trebuie facut într-o astfel de situatie nu am idee. Unul nascut pe cale miraculoasa ar putea fi afectat în alt mod, ar putea crede ca e superior altor oameni sau ca e o fiinta divina etc.
Observ ca în loc sa te referi doar la problema discutata aduci în discutie alte posibilitati de nastere ceea ce nu are logica, fiecare tip de situatie trebuie analizat separat.

Explicatiile pe care le dai despre cât de fericit ar fi cel conceput artificial îmi par false. Cred ca un astfel de om nu s-ar dezvolta emotional normal, nu ar simti ca are o legatura profunda cu parintii sai. Daca nu ar suferi pentru propria conditie ar fi datorita lipsei de sensibilitate.

Last edited by Traditie1; 13.10.2009 at 08:48:53.
Reply With Quote