View Single Post
Vechi 13.10.2009, 10:05:44
victory_vv
Guest

Implicit Domnul a dat , Domnul a luat ...

... fie numele Domnului laudat !
In urma cu 13 ani am trecut si eu printr-un moment asemanator : a murit tatal meu , in urma unui accident de masina ( el in postura de pieton , la o trecere pentru pietoni ) . Socul a fost puternic pentru ca nimeni nu se astepta la asa ceva , dea abia iesise la pensie , nu fusese bolnav , incepuse sa se apropie de Biserica si de credinta . Am tinut foarte mult la el , de altfel am tinut foarte mult la amandoi parintii , am trecut toti trei prin ceea ce ne-a oferit viata , impartind si momentele bune si pe cele mai putin bune .
Ma simteam gol , nu puteam vorbi , privirea era fixa , aproape uitam sa mai clipesc . Oamenii vorbeau cu mine si parca nu-i intelegeam . Apoi mi-am adus aminte ca in aceasta lume nu avem , de fapt , nimic al nostru . Ceea ce numim proprietati sunt de fapt FUM si CENUSA , putrezesc , sunt inutile daca ne raportam la vesnicia vietii in Dumnezeu . Tot ceea ce vedem sau nu vedem sunt ale Celui ce le-a creat , ale Tatalui nostru ceresc si daca El le-a creat , tot El are dreptul sa le si ia atunci cand considera de cuviinta . Nu numai ca nu putem sa decidem noi dar nici nu trebuie , nu este bine sa decidem noi . De aceea le este refuzata sinucigasilor slujba Bisericeasca . Au luat o decizie care nu li se cuvenea .
Prin urmare , daca Dumnezeu Tatal a hotarat ca tatal meu cel pamantesc sa dispara atat de devreme inseamna ca a avut un motiv bine intemeiat si eu trebuie sa ma limitez doar la al slavi pe El pentru asta , pentru marea Sa putere si intelepciune . Mi-e dor de tatal meu , as fi vrut sa traiasca , sa se joace cu nepotul sau , sa-l invete ceea ce m-a invatat si pe mine , dar ... fie numele Domnului laudat ! Odihneste-l Doamne , in ceata dreptilor !
Deznadejdea nu este buna , te face sa te simti ca si un pom in bataia vantului , nu te misti cum vrei tu , ci cum vrea vantul . Indreapta-te in Domnul , puneti toata nadejdea in El , doar El este vesnic , doar El ne poate veghe si ajuta tot timpul , fara el fiecare gand al nostru va fi napadit de vrajmasul neobosit care ne va da tot felul de idei care mai de care mai ciudate , care sa ne faca sa ne simtim tot mai inutili , noi , viata noastra , trecerea noastra pe pamant , sa ni se para ca de fapt odata cu moartea , cu despartirea , s-a terminat si viata .
Daca mama ta a crescut un copil cu frica de Dumnezeu , bucura-te pentru mama ta : Bunul Dumnezeu ii va rasplati efortul , va avea parte de frumusetea Imparatiei Lui , va locui sub blanda Sa lumina , te va privi si se va ruga Tatalui sa aiba grija de tine in continuare .
Iar noi , aici pe pamant ne vom ruga Tatalui sa-i ocroteasca pe ai nostri cei in viata , sa ne curateasca pe toti de tot ce-i rau , iar la sfarsitul zilelor noastre sa ne dea si noua odihna Sa cea buna . Sunt sigur ca Bunul Tata Ceresc va face intocmai pentru ca mila Lui este fara margini , puterea Lui este nemasurata , in El imi pun toata nadejdea mea " ...caci a Lui este Puterea si Imparatia si Slava in veci . Amin " .
Dumnezeu sa-ti dea putere si mangaiere !

Doamne ajuta !
Reply With Quote