View Single Post
Vechi 13.10.2009, 14:26:06
metanoia2's Avatar
metanoia2 metanoia2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.08.2009
Locație: Cluj Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Din pacate, draga Aurel traim vremuri in care ortodocsii nu prea stiu in ce cred iar mandria care ne ispiteste pe toti ne orbeste intr-atat incat dam sfaturi de la noi, nu citim mai intai parerile Sfintilor Parinti, iar cei care le-au citit si indraznesc sa le sustina ajung sa fie considerati fanatici si fundamentalisti.
Femeile care poarta fusta lunga si batic in biserica sunt considerate exagerate sau fanatice, a respecta ce spune parintele Arsenie Boca - relatiile intime dintre soti sa fie numai martea si joia este o atitudine fundamentalista, a tine toate cele 4 posturi + miercurea si vinerea( nu mai zic de ziua de luni) la fel si multe altele.
Sluga netrebnica fiind si facandu-ti numai datoria nimic mai mult decat atat e un fanatism, a te smeri, a incerca sa te rogi neincetat...utopie...si ne intrebam de ce la sfinte praznice cum e Sfanta Parascheva sau alte mari sarbatori se ajunge la marea imbulzeala, nu la o rugaciune comuna pentru noi insine si pentru lume. Suntem caldicei frate, nu ne mai straduim sa stim in ce credem, suntem convinsi ca daca noi consideram ca credem cu adevarat e chiar asa. Sa cautam in sufletul nostru, sa ne uitam la Modelul nostru, sa invatam sa plangem si sa ne rugam, sa ii intrebam pe Sfintii Parintii si sa nu spunem niciodata cu curaj "STIU", ci "cred Doamne, ajuta necredintei mele".
Multe sfaturi dam noi, uitand ca a da sfaturi e pentru cei desavarsiti, ma vad pe mine ca pierd enorm de cate ori dau un sfat, sa invatam sa credem cu adevarat si discutiile dintre noi sa fie pentru a invata unii de la altii.