Citat:
În prealabil postat de onyx235
Nu prea e efort..ca o citesc noaptea decat maxim de 2-3 ori pe sapt...
Da, le citesc la rand. Mi-a zis sa citesc psaltirea de cateva ori..7-9-12...
|
Mie mi s-a dat acest canon de catre un preot de la manastirea Sihastria, care prin purtarea de grija a Domnului,(pt. mine!!!), i s-a incredintat ascultare la Mitropolia Iasului.
In acel oras eram atunci studenta, si-ti dai seama, ce mi-a convenit!
Revenind acasa, am continuat cu acest canon, dar am avut alt duhovnic, considerand ca nu ma pot deplasa in Iasi ori de cate ori doresc. Dansul nu a facut nici o precizare, doar 3 catisme.Eu le citem la rand, dar am simtit ca doar unele catisme pot fi citite de mine (primele 8 si ultimele 5).
Dar cum ne zice Mantuitorul, sa fim vicleni ca serpii si curati ca porumbeii, am fost un pic ,, vicleana'' instinctiv,si am realizat ca multe surse mai mult sau mai putin ortodocse si la propriu si la figurat, nu recomanda psalmii ce contin fraze ,, mai grele''.
Probabil, zic si eu, ei pot fi cititi de catre persoane cu un grad inalt de evolutie spirituala (monahi,preoti adevarati, persoane dedicate credintei....) altfel....
De aceea e bine de intrebat parintele duhovnic...Citeam in ,,Pelerinul Roman'' ca rostirea Ps.50 de 150 ori echivaleaza cu citirea unei intregi psaltiri..
Oricum, citirea psaltirii e vitala, si consider ca multe nelamuriri, probleme(in ceea ce priveste citirea acesteia) pot fi clarificate.