Sabina,
1. Critica dumitale are conotatii negative atit pentru "Oastea Domnului" (pe care nu o ajuta in nici un fel) cit si pentru cauza care sustineti ca o aparati.
Sfintii aveau clasa, aveau limbaj chiar cind trebuiau sa fie incisivi. Dumneavoastra nu.
Chiar daca i-ati copia la singe, tot nu veti reusi sa ii imitati, fie chiar si strict sub aspectul calitatii discursului. Nu uitati vorba latinului "Non idem est si duo dicunt idem".
2. Folositi sfintii ca o scuza pentru limbajul/atitudinea dvs. Ei bine NU SINTETI una din ei. Daca gresesc, va rog sa-mi indicati locul unde sa va gasesc in calendar.
Dar pana atunci, eu zic ca nu are rost sa va ascundeti in spatele lor. Cum v-am spus, va lipseste si forma, lipseste si esenta.
3. Aveti probleme GRAVE prin a intelege semnificatia cuvantului "statistica". Poate nu stiati, dar statistica este o stiinta exacta, cel putin dpdv matematic. Modul in care este folosit acest instrument insa poate fi unul subiectiv si fara legatura cu realitatea.
Dar am sa incerc sa va fac o mica introducere in aceasta stiinta. Pentru a obtine o informatie relevanta dpdv statistic trebuie sa existe ceea ce se numeste "esantion reprezentativ". In acest caz, pentru a demonstra ca "Oastea Domnului" este infestata de protestantism ar trebui sa faceti un sondaj riguros pe un
esantion semnificativ dpdv statistic, din
toti membrii care sa reprezinte
toate adunarile ostasesti din tara.
Dar cum acest studiu nu l-ati facut, ar fi mai bine sa va abtineti din a avansa cifre.
4. Eu am afirmat ca cei pe care i-am cunoscut personal, in anumite circumstante de natura subiectiva poate, erau poate mai bine de 1/2 "centrifugi". Suficient cit sa ma faca sa-mi pun niste intrebari. Insa nu am avansat public cifre care sa caracterizeze
per ansamblu "Oastea Domnului", asa cum faceti dvs. desi am fost tentat nu o data sa vad aceasta problema ca fiind una de amploare. Si cred ca am facut f. bine deoarece proportiile s-au schimbat in ultima vreme in favoarea liniei ortodoxe.
Asta este ceea ce numesc eu corectitudine, aici este punctul in care ati deviat de la
adevar iar discursul dvs. devine automat lovit de
nulitate morala si utilitate duhovniceasca.
5.
Citat:
În prealabil postat de Sabina
O confirma modul in care se desfasoara Adunarile, sa nu imi ziceti ca daca majoritatea ar fi ortodocsi conform invataturilor ortodoxe, ar lasa atatea elemente neoprotestante sa se manifeste in ochi tuturor.
|
Nu am inteles la ce va referiti.
6.
Citat:
Cine e obiectiv cand afirma ceva? Normal ca totul e prezentat subiectiv de mine, asa cum vad eu lucrurile, nu am afirmat ca ar fi altfel.
|
PREA MULT elan, prea multe acuzatii, pentru ceva ATIT de subiectiv si generic..
7.
Citat:
Alte pareri despre "Oastea Domnului" link : http://www.oasteadomnuluiortodo x.ro/forum/viewtopic.php?t=321 face-ti trimiteri la linkuri de pe alte forume unde se discuta despre OD. Interesant ca intodeauna va aflati dv. pe acele forume si va spuneti parerea, adica sa inteleg ca "Alte pareri" este parerea dumneavostra "atot cuprinzatoare"
|
Daca v-ati obosit sa citi acele topicuri, nu sint nici pe departe singurul care vorbeste acolo. Deci mai usor cu acuzatiile nefondate, cadeti in ridicol.
7.
Citat:
Iar justificarea mea nu e periculoasa, intradevar am dreptul de ortodoxa sa am o asemenea atitudine fata de dusmani Biserici. Exista mai multe drumuri in a sluji pe Dumnezeu, exista si oameni care sunt necesari printr-o asemenea atitudine in a pazi "oitele" din ograda Biserici.
|
Si cine v-a dat aceasta slujba de a pazi "oitele"? Nu ajutati pe nimeni.
Nici pe cei din afara "Oastei Domnului" in intelegerea acestui fenomen in complexitatea lui, si nici pe membrii ei in a discerne intre ce e bun si ce e rau la ei acasa. Lipiti etichete, atita tot.
Invartiti ciomagul cu multa stangacie si se pare ca dati mai mult in "oitze" decit in lupi. Sa nu va raniti..
8. Va cunosc domnule "Sabina". Unele idei-sablon, stilul dvs. de a scrie, de a va impletici uneori in exprimarea ideilor, este inconfundabil, cum v-am mai spus si in alte dati.. :)