View Single Post
Vechi 13.10.2009, 23:28:30
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Ca deobicei, amintesc ca ultima editie a Sf. canoane a BOR (sub semnatura parintelui Floca senior) arata :
- atunci cind femeia avorteaza spontan se opreste de la dumnezeiasca impartasanie 1 an ;
Multumesc pentru aceasta sursa.
Auzisem de aceasta regula (nedreapta si absurda) dar nu stiam ca vine din canoane.
Este un canon complect fara sens, facut atunci cand se credea ca avortul este din vina femeii.
Ar trebui desfiintat.
Persist si smenez!

N-ai decat sa dai cat vrei cu piatra in mine, ca sa vrea o ortodoxie umanizata sau altceva. Sa spuna alte femei aici ce in seamna pentru ele, daca au avut, un avort spontan - cata suferinta, cate regrete. Si dupa asta sa vina nu stiu ce canon sa ne spuna ca suntem oprite de la impartasanie un an! Strigator la cer!!

Am inceput sa ma satur de acest forum. Daca nu as citi pe el si multe lucruri frumoase si profunde si nu as mai avea si posibilitatea sa mai ajut pe cate cineva, m-as fi retras de mult. Am aflat aici ca pamantul este de fapt plat, ca iadul este in centrul pamantului, ca noi vom fierbe chiar in cazane cu smoala, ca relatia trupeasca este data exculsiv pentru facerea copiilor (teorie catolica scoasa de la naftalina de unii dintre ortodocsi), ca o iapa face manji cu dungi pentru ca a avut in tinerete relatii sexuale cu o zebra, ca a te ruga impreuna cu un frate de alta confesiune crestina (tatal nostru de ex.) este un pacat de moarte si te va duce direct in iad, ca o femeie ar trebui neaparat sa-si lase meseria si sa se ocupe exclusiv de casa, si ca n-are dreptul sa invete pe nimeni, ca a te feri sa ai copii fie chiar si prin abstinenta este la fel de mare pacat ca avortul (chiar si daca esti de exemplu atinsa de o boala grava sau risti sa ai un copil handicapat, in cazul chemioterapiei), ca ciclul femeilor este pacat, etc etc

Poate ceea ce scriu acum nu se potriveste cu semnatura pe care mi-am ales-o si va rog sa ma iertati. Insa simt nevoia sa-mi exprim revolta fata de un anumit fel de religie.

PS Va rog cei care au promovat aceste idei sa nu o liati personal. Nu pe voi va judec, ci ideile. Dumnezeu sa va ajute!