Subiect: Botezul in BOR
View Single Post
Vechi 14.10.2009, 03:54:06
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
Nu, nu cred in ramuri. Am vut doar sa zic ca si cei de pe Vechi si de pe Nou fac toti parte din aceeasi UNA Biserica Ortodoxa.

Bogdan.
Daca spui asa nu-mi ramine decit sa iau de bun ca tu nu crezi in teoria ramurilor, dar asta nu ma poate impiedeca sa constat ca o accepti atunci cind se pune in discutie ortodoxia BOR. Pe de o parte recunosti ca ecumenismul este erezie, dar in acelasi timp imbratisezi pozitia oficiala BOR conform careia ecumenismul nu este erezie si, ca atare, BOSV, calendaristii in general se afla in schisma fata de BOR probabil din exces de zel cu privire la chestiunea calendarului si neascultare fata de episcopii BOR. Din punctul de vedere al canoanelor Bisericii insa, BOR este cazuta in ecumenism incepind cu 1924, ecumenism in care s-a afundat tot mai adinc de atunci incoace, si de aceea nu reprezinta Biserica Ortodoxa. Aceasta pozitie este exprimata in mod categoric de calendaristi prin mirungerile si botezurile care le fac celor de pe calendarul nou la intrarea in Biserica, prin chirotesia si hirotonia preotilor care au slujit in biserica ecumenista.

Dupa cum vezi, nu poti sa combati ecumenismul ca erezie si in acelasi timp sa consideri BOR ortodoxa fara sa subscri la teoria ramurilor; in Biserica Ortodoxa nu exista nici un fel de erezie, iar Biserica Ortodoxa nu este in nici un caz o notiune abstracta, fiindca exista si este vizibila, indiferent daca o recunosc sau nu bisericile cazute in felurite erezii incluzind si ecumenismul.