Citat:
În prealabil postat de condor
Pai, cum sa invie sufletul? Parca era "nemuritor". Sau, v-ati razgandit, intre timp.
Cand va avea loc moartea a doua si cine va suferi de aceasta moarte?
Stiu ca Hristos nu a spus numai ceea ce ati "selectat" dvs.. Puneti, langa versetul dvs. si pe cele ca acestea:
"Voia Tatalui Meu este ca oricine vede pe Fiul, si crede în El, sa aiba viata vesnica, si Eu îl voi învia în ziua de apoi."(Ioan 6:40)
"Cine manînca trupul Meu, si bea sîngele Meu, are viata vesnica; si Eu îl voi învia în ziua de apoi." (Ioan 6:54)
Viata vesnica este legata de invierea pe care ne-o va da Hristos. Dvs. vreti o viata vesnica "instant". Asta v-o poate promite (ca n-are cum sa v-o dea) "mincinosul", "inselatorul".
|
Invierea inseamna trecerea de la moarte la viata.Daca nu intelegi o dogma fundamentala a crestinismului cum vrei sa intelegi taine?Tot fundamentul crestinismului se bazeaza pe suflet, si nu pe trup.Viata vesnica se refera la Imparatia Cerurilor, caci asta este viata, Iisus este viata.Ce zice Tatal iubitor despre fiul ratacitor?Acesta era mort dar a inviat.Deci invierea inseamna revenirea in imparatia lui Dumnezeu.Prima moarte reprezinta pe cei care au murit in Hristos, au murit trupului si traiesc pentru suflet si pentru Hristos, pe cei care si-au rastignit trupul impreuna cu Hristos, iar moartea cea de a doua inseamna pedeapsa vesnica.
25. Și Iisus i-a zis: Eu sunt învierea și viața; cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, va trăi.
26. Și oricine trăiește și crede în Mine nu va muri în veac. Crezi tu aceasta? Ioan 11
Versetele pe care le-ai pus tu si in mod evident nu le intelegi sunt din Ioan 6.
Citat:
În prealabil postat de condor
La aceasta intrebare va raspunde primul adventist (asteptator a lui Hristos), Sfantul Apostol Pavel:
"Iata, va spun o taina: nu vom adormi toti, dar toti vom fi schimbati
într-o clipa, într-o clipeala din ochi, la cea din urma trîmbita. Trîmbita va suna, mortii vor învia nesupusi putrezirii, si noi vom fi schimbati.
Caci trebuie ca trupul acesta, supus putrezirii, sa se îmbrace în neputrezire, si trupul acesta muritor sa se îmbrace în nemurire."(1 Corinteni 15:51-53).
|
Saracul Pavel , acum a fost si el dintre cei pierdut?Vezi ca secta ta a aparut in cam prin 1863, asta cam la 1700 si ceva de ani dupa Pavel(aproape 1800).Si apropo Pavel nu era saducheu

.
Ce se intampla cu aia care deja is morti atunci?Si mancati de viermi?La care probabil nici oasele nu mai sunt?