Parerea mea este ca vina, sau pacatul, dpdv al crestinului ortodox ar fi a amandoura. Si a celui care ispiteste si a celui care se lasa ispitit. A celui/ celei care ispiteste pt. ca nu are grija sa nu sminteasca pe cei din jur, sa nu provoace la pacat si a celui/ celei care se lasa ispitit pt. ca nu se apara, nu se pazeste de ispite...ispitele trebuie sa vina, dar vai de cei/cele prin care vin la fel ca si cei/ cele care ispitesc, smintesc!
Mi nu mi se pare a fi o problema a barbatilor mai mult, sau a femeilor ci a crestinului care trebuie sa cunoasca decenta, masura, bunul simt in orice imprejurare mai ales in biserica!
Arme avem slava Domnului destule, rugaciunea ar fi cea mai puternica, paza mintii a ochilor de ce nu ..in general oamenii vad ceea ce-si doresc, ceea ce le lipseste mai ales!
Atentie la ceea ce ne dorim, la ceea ce vedem mai exact "cum" vedem putem vedea pers. "provocatoare" si care sa nu ne ispiteasca...pt. ca nu ne-am "lasat" ispititi.
Sa nu ne indreptatim ca suntem barbati sau femei, suntem crestini mai ales, urmam un drum si nu exista indreptatire pt. a cadea in ispita...nici pt. a da vina pe altii.D-zeu nu cred ca va avea reguli mai stricte in a le judeca pe femei mai mult decat pe barbati.Pt toti va fi la fel de drept....nu va acorda circumstante atenuante barbatilor datorita naturii lor instinctuale!
|