View Single Post
Vechi 14.10.2009, 18:26:05
eea eea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.11.2007
Locație: Botosani
Religia: Ortodox
Implicit

Încerc eu să-ți răspund la intrebare desi cred ca ar fi de scris destul de mult....preoteasa este intr-adevar jumatatea preotului, ea este puntea de legatura intre enoriase și paroh, sunt unele lucruri pe care doar o femeie le poate intelege si astfel ea le filtreaza, explica mai pe intelesul unui barbat (preotul), tot preoteasa trebuie sa indrume femeile din comitetul parohial , sa initieze actiuni caritative pentru orfani, batrani, persoane nevoiase, sa gestioneze anumite treburi gospodaresti legate de pregatirea agapelor pentru crestini la hram, curatenia in Sf Biserica, in curtea bisericii, impodobirea cu flori; tot ea ar trebui sa fie cea care sa aduca pe cei mai mici crestini în Casa Domnului, sa initieze programe de sarbatori,colindul in sat,împodobirea bradului...si tinerele adolescente care uneori nu indraznesc sa ceara ajutorul preotului în anumite situatii pot gasi un ajutor in preoteasa...asa cum preotul este numit ,,parinte" si preoteasa este numita ,,maica preoteasa" deci are indatoririle unei mame..care sunt nenumarate...nu stiu in ce masura am reusit sa lamuresc situatia dar eu personal asa vad lucrurile si pe cat pot eu ,incerc sa le indeplinesc cu ajutorul Lui Dumnezeu și al Maicii Sale.
Reply With Quote