Citat:
În prealabil postat de topcat
Am eu aici teleportorul, te cuplez acum.
Spune-mi cum te simti in rindul credinciosilor lui Moise. Nu al plebei care nu crede, ci in mijlocul celor care cred si ii urmeaza sfaturile.
Sau, stai sa inteleg: aia erau cu mintea tabula rasa, judecind dupa legea firii (ce o fi aia) si cu o constiinta care pilpiia?
|
Mai bine m-ai teleporta in antichitate, ca imi place mai mult. Uite, vezi, ce randuieli bune are Dumnezeu, daca lasa sa ma nasc in timpul ala sau daca tu ai fi avut un teleportor, cine stie ce nazbatii as fi facut pe acolo! :))))) pai cred ca ma ucideau cu pietre de cum ma vedeau :)))))) si nu ma mai puteai teleporta la loc, ca sa iti spun cum a fost!
Acum, serios vorbind, fiecare om e, in mare parte, un produs al mediului. cand am spus mintea tabula rasa, m-am referit la faptul ca daca m-as fi nascut din nou, folosind aparatura ta sofisticata, nu as mai fi avut (probabil) ideile si mentalitatile pe care le am acum, ci m-as fi modelat in functie de ideile propagate in acea vreme. Iti dai seama ca erau si oameni care se ghidau, si care nu se ghidau dupa aceste legi, cei mai multi probabil ca erau caldicei. as fi imbratisat sau nu ideile epocii. M-am referit la legea firii (sau a constiintei) pentru ca aceea o avem cu totii, indiferent daca il cunoastem sau nu pe Dumnezeu -
http://biserica.org/Publicatii/1995/NoIV/14_index.html E constiinta aia care ne mustra, gen: nu e bine sa fii gelos pe femeia ta si sa o faci sa treaca prin asta!

am zis ca palpaie, pentru ca se gaseste intr-o masura mai mica sau mai mare la om. Nu stiu sa iti spun concis ce as fi facut, dar iti spun sigur ca nu as fi hulit si as fi avut nadejdea ca Dumnezeu ma va pazi si imi va arata calea. Asta daca l-as fi cunoscut pe Dumnezeu. Daca nu l-as fi cunoscut, as fi avut o lege a firii, care mi-ar fi spus, uite, e pacat sa faci aia, sa faci ailalta, eu as fi ascultat sau nu. Slava Domnului ca traiesc in Romania secolului XXI! Mie mi-ar fi placut sa te teleportez in timpul in care a fost creat primul om, sa vezi ca nu din maimuta s-a tras! :P