View Single Post
Vechi 15.10.2009, 11:06:20
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eclat_de_lune Vezi mesajul
noi ii alegem dintr-un numar dat. Ca sa alegi ai nevoie de optiuni. Optiunile sunt date. Bineinteles, poti merge mai departe si sa spui ca si acestea au fost create. Nu putem nega rolul societatii care i-a format, insa, doar daca esti deist sau ateu, da poti sa spui ca Dumnezeu nu intervine niciodata si nu are nimic ne-a face cu lumea asa cum arata ea acum. dar alunecam intr-o directie in care nu as vrea sa ajunga discutia noastra. Nu neg libertatea noastra.
Sa ramanem la datoriile de cetateni si cele crestinesti.
Sper ca nu v-am suparat cu raspunsul meu, dar oare votul (castigat cu sange, pare-mi-se, in '89) nu este o datorie de cetatean? utopii de stat au existat intotdeauna, incepand de la Platon. Fericitul Augustin are o lucrare intitulata "Despre cetatea lui Dumnezeu" (De civitate Dei), in care surprinde foarte frumos antiteza dintre cetatea lui Dumnezeu si cetatea pamanteasca. Sunt incompatibile. Nu am spus ca Dumnezeu nu intervine, dar ar fi culmea sa ii punem in carca coruptia, prostia, furturile si toate relele din tara aceasta. Atat din partea mea. Sa aveti o zi binecuvantata!