View Single Post
Vechi 15.10.2009, 12:10:37
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Windorin, uiti ca aici nu e vorba de vicii, de pacate, e vorba de ceva exterior, care poate fi comparat cu mancarea si vinul. Ca si in cazul lor, dichisurile feminine nu sunt rele ba chiar sunt bune daca sunt facute cu masura. Si as adauga, depinde in ce duh le facem. La fel ca si mancarea (putem manca cu masjura si totusi sa fim 'robi ai pantecelui' pentru ca mancarea poate deveni un idol).
Lucrurile exterioare produc in noi miscari sufletesti/trupesti bune sau rele, in functie de folosirea lor, dupa cum bine stii (vinul).
Exista insa si lucruri exterioare care nu aduc nici cel mai mic bine.
In asemenea cazuri, acel "un pic de.." nu isi gaseste ratiunea si rostul in viata omului.

Deci, daca unele lucruri nu aduc nici un pic de bine, iar lucruri/fapte indiferente nu exista, inseamna ca acelea aduc cu ele ceva rau. Care este acel rau, nu stiu in totalitate. Simt doar ca ceva nu este in regula cu acelea. Stiu ca unele pot hrani mandria (aur, firme, moda), altele pot aprinde poftele celor din jur (machiaj, parfum, haine), iar cele mai multe ating chiar buna stare a trupului (fardurile, energizantele si suplimentele nutritive, alte medicamente pentru "facut" muschi, rimelul, filatul parului, etc).

Ai dreptate, depinde in ce duh facem un lucru. Insa acel lucru trebuie sa aibe macar un foarte mic scop bun !

Last edited by windorin; 15.10.2009 at 12:15:20.
Reply With Quote