View Single Post
Vechi 15.10.2009, 12:28:22
eclat_de_lune eclat_de_lune is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Sper ca nu v-am suparat cu raspunsul meu, dar oare votul (castigat cu sange, pare-mi-se, in '89) nu este o datorie de cetatean? utopii de stat au existat intotdeauna, incepand de la Platon. Fericitul Augustin are o lucrare intitulata "Despre cetatea lui Dumnezeu" (De civitate Dei), in care surprinde foarte frumos antiteza dintre cetatea lui Dumnezeu si cetatea pamanteasca. Sunt incompatibile. Nu am spus ca Dumnezeu nu intervine, dar ar fi culmea sa ii punem in carca coruptia, prostia, furturile si toate relele din tara aceasta. Atat din partea mea. Sa aveti o zi binecuvantata!
Cum sa ma supar? Dimpotriva...fiti cu pace!
ati atins o coarda sensibila amintind de votul castigat cu sange in '89. Votul este o datorie de cetatean, insa legea nu te constrange sa mergi la vot. este mai mult o datorie morala si nu una juridica. Votul intr-o societate democratica matura este manifestarea unei optiuni pe deplin constient exprimata. Putem spune totusi ca cei care au murit in '89 au murit si pentru libertatea de a nu merge la vot. Bineinteles ca datoria de a merge la vot ar putea fi legiferata. este acest lucru de dorit? ar fi un alt subiect de discutie.
Personal, ce s-a intamplat in '89-moartea unor oameni care isi doreau libertate, poate mai putin constienti de mutarile politice ce se faceau in jurul lor la vremea respectiva- este unul din putinele lucruri care ma tin in tara.
Cat despre Dumnezeu...nu am vrut sa spun ca ii pun in carca coruptia si toate relele. As putea sa pun pe seama lui lucrurile bune care ne mai tin impreuna ca frati.

Last edited by eclat_de_lune; 15.10.2009 at 12:31:09.
Reply With Quote