View Single Post
Vechi 15.10.2009, 14:51:33
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de yawn_life Vezi mesajul
De ce urasc crestinii in generel alte credinte si mereu le iau in ras. Nu trebuie sa facem ce vrem sa primim, deci sa respectam alte credinte. Putem si noi sa gresim caci nu avem toate raspunsurile, ca sa nu mai vorbim de cate chestii se contrazic clar in Sfanta Biblie.

Ma refer la ura asta in special pentru musulmani, buddhisti, evrei si catre alte confesiuni crestine. Spre exemplu o profesoara a mea de religie radea de paradisul musulman.

Mereu se lauda de cati martiri crestini au fost omorati, dar nu sta deloc sa se gandeasca cum pacatuieste ea fata de alte religii.

Mai frate, este o ameteala, o amestecatura in ideile si in postarea ta de as crede ca nu ai decit 7 ani de virsta si acum descoperi intrebarea ,,de ce?". Din ce postezi ne arati ca habar nu ai de biblie, nu ca nu ai fi citit din ea ci de faptul ca biblia nu se citeste cum ii vine fiecaruia : care dupa ce serveste masa ca sa-si faca siesta, care spre relaxare si cautarea de inedit, care cind se plictiseste de cotidian si vrea sa o mai schimbe ,care ispitit de satana si voieste sa ajunga un ferment atotcuprinzator in ale religiilor s.a.m.d.
Banuiesc ca ai o virsta si ca ai apucat ceva religie prin scoala sau de la mama sau de la bunica ... Pai in cazul acesta intri pe un site ortodox si in loc sa-ti faci curat in suflet te apuci sa cureti topicul !
In primul rind nu cunosti realitatea generala si nici semnificatia cuvintelor din limba romana si ca atare le folosesti fara discernamint.
Pai de la a fi rezervati , indiferenti,toleranti ...si pina la a uri o alta religie decit cea ortodoxa este cale lunga, daca intelegi tu frate.
In al doilea rind, daca ai cunoaste bine credinta ortodoxa sau macar daca ai merge regulat(adica duminica de duminica) la biserica (si nu cu o alta regularitate pt. ca mata nu ai perioade de necuratie ca sa poti lipsi binecuvintat)nu ai fi in halul acesta de inselare si necunoastere. Dar daca nici nu citesti biblia insotita de cartile de hermeneutica(de talmacire)ci de capul tau ,nu citesti sfintii parinti ,parintii contemporani ci doar te lasi inselat si muscat adinc de ispititor cum vrei sa intelegi ce este vietuirea crestina . Daca continui tot asa ai sa ajungi un mare inselat esuind in bratele bisericilor satanice in loc de a-ti lucra mintuirea .Sau poate nici parintii tai nu sunt ortodoxi,si atunci totul este explicabil. Daca Hristos spune :,,Eu sint cale ,adevarul si viata" ce mai vrei ,vrei musulmanism, protestantism ,catolicism sau vrei sa-l urmezi pe Hristos ? Sau poate te atrag esotericele ,dracii minunati , budismul, hinduismul,sintoismul,Yoga ... Smega sau Blega ...sau D.zeu mai stie ce nebunie !
Sunt f. multe de discutat despre starea ta de ignoranta aparenta dar care se fringe de falsa iubire pt. oricine si orice si de un ecumenism putrid si stupid.
Spune-mi te rog, tu iti bagi in casa gunoaie si resturi murdare luate de pe afara sau ai grija ca in ea sa fie ordine si curatenie; tu te imbraci cu rupturi ,ponoseli si murdarii sau te ingrijesti sa fi permanent curat si parfumat , tu bagi in tine (in sensul de a minca)stricaturi si lucruri expirate sau contrafacute sau te ingrijesti sa maninci sanatos si curat ?
Ei, tot asa ii trebuie si sufletului hrana si imbracaminte curata duhovniceste. Hristos spune :,,Eu si Tatal meu una suntem"(Ev. Ioan) dar de Mahomed nu am auzit sa se zica asa ceva, nici de papa, nici de Luther sau de Calvin si nici de alti nebuni care se cred intemeietori de biserici . Si atunci pt. ce sa fim omenosi cu dunezeii mincinosi ...pai in cazul acesta poate crezi ca si pe tatal minciunii ar trebui sa-l pupam si sa-l ... in loc sa-l scuipam si sa-l lepadam si sa-l blestemam ! Noi, ortodoxii nu obligam pe nimeni sa-si aleaga o credinta sau alta dar dupa ce si-au manifestat alegerea le spunem daca mai stau la masa cu noi sau nu ! Pe toti fratii ii primim si-i ajutam frateste dar cind este sa marturisim Adevarul atunci ne separam de cei ce vor minciuna si nu mai avem partasie cu ei , pt. ca asa ne invata Hristos : ,,nimeni nu poate sluji la doi stapini, pt. ca ori pe unul il uraste si pe altul il iubeste ori...". Si daca Hristos asa invata iar eu spun si marturisesc ca sunt ortodox apai atunci asa si fac !
Clar si fara adausuri...ca nu mai avem ce sa adaugam !

Ca recomandare, pe care o poti accepta sau nu , sa ai grija pe viitor cum folosesti cuvintele limbii romane si sa vorbesti doar ceea ce cunosti ! Restul sa intrebi spre invatare si nu spre contradictie ,ca si asa nici tu nu sti !
Reply With Quote