Citat:
În prealabil postat de coralina
Draga Zaharia, nu sunt suparata pe tine!
Inteleg opinia ta vizavi de cele scrise mai sus si, drept sa spun, ma asteptam la o asemenea replica. Nu, Dumnezeu este numai unul, si-n biserica, si-n afara ei. Insa, vezi tu, eu sunt (deocamdata) unul din cei "caldicei", sau, ma rog, asa ar formula unii citindu-mi postarile. Am o viata lumeasca cu tot ceea ce implica ea - merg la serviciu, la film, la petreceri si aniversari, glumesc, rad, plang, etc. Am si-o viata duhovniceasca intr-o oarecare masura si ma nevoiesc si eu cum pot ca sa tin contorul cu pacate sub control...
Dumneata chiar crezi ca purtand pantaloni slujesc lui Mamona? Sau ca sunt duplicitara? Il supar pe Iisus ca port tocuri? Eu nu cred si indraznesc sa spun ca imi asum aceasta "vina". Cumpatarea e cuvantul cheie in opinia mea. Buna socoteala de asemenea.
Dumnezeu sa ne ajute si sa ne ierte!
|
Sora, de departe spun ca ma impresionezi cu politetea si cu bunul simt.Pt. acesta iti multumesc ,iti spun ca te onoreaza si sa nu renunti pe parcurs. Despre substanta ca atare ...este altceva dar se incadreaza in limitele largi ale normalului social a carui istorie scrisa de evrei (in mare parte) ,pe scurt se rezuma cam asa: o data de mult tare a existat un evreu ,pe nume Avraam ,care a spus ca secretul vietii este ascultarea. Mai tirziu a venit alt evreu ,Moise pe nume ,spunind ca secretul vietii este implinirea legii.Apoi a venit alt evreu ,pe nume Hristos si a spus ca secretul vietii este iubirea . Dupa aceea a aprut un alt evreu ,numit Freud, spunind ca secretul vietii este sexul iar dupa el a aparut si ultimul evreu ,numit Einstein, si care a jurat ca secretul vietii este relativitatea . Deci ,fiecare dintre noi ne oprim la secretul care ne atrage ori ...am putea concluziona ca astazi totul este relativ ,relativ la puterea intelegerii si tariei noastre.
Dar sa te zelesti ca cel putin aparent esti pe drumul cel bun .Poate nu ai nevoie de aprecierile mele dar eu cred ca totusi este nevoie de mult zel .Alegerea este insa a ta ! Sti ce-i recomanda sf.ap. Pavel lui Tit : ,,...lupta-te lupta cea buna si vei capata cununa !" ...deci lupta cea buna si nu orice lupta ! Dar ma repet : sa faci cum crezi dumneata de cuviinta ! si pe mine ma iarta !