View Single Post
Vechi 16.10.2009, 11:38:28
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de condor Vezi mesajul
Evanghelia a fost vestita si celor care au murit, cat erau in viata. Iar judecata se va face "dupa binele sau raul pe care-l va fi facut cand traia in trup" (2 Corinteni 5:10). Aceasta judecata va fi aplicata la inviere (la prima inviere sau la a doua).
Ce?!?!? =)) =))
Citat:
Probabil dvs. vreti sa demonstrati ca mortii asculta Evanghelia. "In locuinta mortilor in care mergi nu este nici lucrare, nici chibzuiala,nici stiinta, nici intelepciune."
Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Desigur ca cei in viata stiu un lucru cert ca vor muri , ca toti oamenii mor, dar cei care au murit nu mai stiu nimic din ce se va intampla cu ei.Si asa a si fost pana la Hristos.Toti mureau si nimeni nu se mai intorcea inapoi in lumea asta.Cei ajunsi in locuinta mortilor nu mai stiu nimic cu privire la cele ce au sa se intample cu ei.Cat timp omul e in viata stie un lucru cert, ca , cu siguranta va muri , caci toti oamenii mor , dar dupa moarte , in viata de dincolo nu se mai stie nimic , si acolo nu e ca aici.O data mort omul nu mai poate face nimic pentru sufletul sau, ca sa-si imbunatateasca starea sa, de aceia e mai multa speranta pentru un caine viu , sa faca ceva pentru sufletul sau decat pentru un caine(leu) mort.Caci cel mort nu mai poate face nimic pentru sufletul sau, si nu mai ia nimic din toate bunurile lumesti , ci doar faptele sale, cu acelea merge omul in locuinta mortilor.Iar omul mort nu mai are nici o parte la ceea ce se face sub soare dupa moartea lui.

Citat:

Interesante expresii: judecata particulara, provizorie, fericire si pedeapsa incomplete, judecata numai pentru suflet. Dar, nu se potrivesc deloc cu Sfanta Scriptura. Cuvantul lui Dumnezeu arata ca fiecare isi va primi rasplata, o data pentru totdeauna, si in mod complet: "Iata Eu vin curand; si rasplata Mea este cu Mine, ca sa dau fiecaruia dupa fapta lui." (Apocalipsa 22:12)

Inca un amanunt: teoria dvs. nu include cele doua (nu una) invieri reale (nu doar spirituale), prezentate de Sfanta Scriptura. Unde le incadrati si pe acestea? As fi curios ce iese.
Din nou , ce?!?!

Te rog nu mai vb de inviere ca vad ca nu stii ce inseamna.
La judecata de apoi, sufletul se va imbraca in trupul cel nestricacios si se va infatisa in fata lui Dumnezeu pentru judecata finala, eterna si irevocabila.Sufletul este cel ce da viata, si sufletul este viata trupului.Cum va invia cineva fara suflet?Cum o sa invie aia din mormant daca trupul lor nu mai e?

Ia aminte si tu la ce iti zice Evanghelia si Hristos , nu la ce iti zice religia ta falsa.

ca post de re-re-re-aducere aminte si referinta pentru tine: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=1173