Subiect: Tinutul Secuiesc
View Single Post
Vechi 16.10.2009, 16:24:18
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

voi n-atzi intzeles ca ei vor refacerea imperiului Austro-Ungar?, ca de aia vor revizionism mereu, ca avand autonomie sa se infratzeasca cu Ungaria shi impreuna cu Austria sa refaca istoria... viseaza despre trecutul lor frumos... cand stapaneau peste romani... shi aveau o tzara mare... dar uita ca erau la cheremul Imparatului shi la judecata imperialilor... asta uita ca shi ei erau un fel de cetatzeni de mana doua in imperiu ala...

poi bine-bine, indiferent ce vor shi ce viseaza ii intreb totushi, poi n-au patzit-o la Mohaci cu turcii?, apoi in 1918 sau in al doilea razboi mondial? oare nu i-am invins noi in lupta dreapta cand erau odata cu austriecii iar a doua oara cu nemtzii shi italienii venitzi sa ne ia tzara?... deci ce mai vor? sa nu ajunga oare mii de ani de exploatare a tzarii noastre caci Menumorut a fost primul care a intemeiat un stat dincoace de paduri, caci aia inseamna Transilvania, dincolo de paduri... dar secuimea este defapt o populatzie deportata cineshtie de unde ca sa apere imperiul de navalirile tatare... poi ei ar vrea mereu sa continue activitatea aia a lor razboinica? poi daca le place, de ce nu apara pe cei asupritzi? de ce apara mereu pe tirani? pe furer sau pe imparateasa Maria Tereza? ei nu pricep ca apara pe cei ce nu merita? de ce nu-i apara pe tzaranii romani ca aia au fost exploatatzi mii de ani shi au platit biruri grele la imperiu shi au slujit la nobilii jmecheri traind in case de pamant cu o camera... sau daca nu le place sa ne apere pe noi atunci dandu-shi seama ca a trecut razboiul, ca sunt lasatzi la vatra, poate se gandesc ca se pot intoarce de unde au venit...

deci ma intreb de ce nu se trezesc odata ca le-am zis ca shi eu sunt pe sfert secui, dar dreptatea e de partea lui Pintea shi Horia shi Closhca shi Crishan shi Tudor Vladimirescu shi a regilor Romaniei... deci daca ei nu cred asta atunci sa caute sa se convinga, sa cerceteze ca sa se lamureasca shi sa se linishteasca ei singuri... ca inca un razboi nu e de dorit nici pentru ei nici pentru noi, dar daca n-ai cu cine, atunci, bucuroshi le-om duce toate, de e pace, de-i razboi... sufletesc fireshte, shi cu bani, ca ala cu gloantze pare ca s-a depashit...

Last edited by vsovi; 16.10.2009 at 16:31:20.
Reply With Quote