Subiect: Apocalipsa
View Single Post
Vechi 17.10.2009, 22:00:49
eclat_de_lune eclat_de_lune is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dulgherul Vezi mesajul
Deh.
Superioritatea de a privi lucrurile prin subiectivism.
Noi sa o ducem bine. De ceilalti NU NE PASA.

Deruleaza putin si poate intelegi la ce am facut referinta.
Nu este nici O TAINA in a-ti pune mintea la contributie si a gindi singur.
Filozofia "lucreaza" cu doua feluri de ADEVAR ;i de multe ori face asta si teologia.
Trebuie in primul rind sa ne intelegem pe noi. CINE SINTEM, DE UNDE VENIM si INCOTRO mergem. Desigur ca uni trec prin viata ca rata prin apa. Nu vor sa se "ude" si niciodata nu coboara de la nuvelul la care sau cocotat.
Dar mai stii!!!!

Ai zis bine "subiectivism", cred ca cu asta te ocupi tu si prietenii tai atunci cand luati de capul vostru versete din Biblie si le interpretati dupa cum va trece voua prin cap, si le luati miseleste din context si sa murdariti cele Sfinte in scopuri egoiste.
Sunt de acord ca ratiunea nu suporta tainele, insa asta nu face ca tainele sa nu existe. Cat despre tine si cei ca tine, sunt sigura ca pentru voi ratiunea nu este decat mecanismul care functioneaza dupa ce cineva a apasat pe un buton si v-a dat deja directia. Voi ati inghitit prajitura si spuneti ca o faceti cu propria minte si ca aveti autonomie.
eu cel putin stiu care imi sunt limitele sau cel putin incerc sa le aflu si stiu ca au existat niste Sfinti Parinti luminati de Duhul Sfant prin care a vorbit Domnul. e clar ca ratiunea mea nu are nimic de-a face cu toate acestea. Tot ea imi spune sa ma smeresc.
Mai spun un lucru, in filosofie exista mai multe teorii ale adevarului, nu numai doua, iar daca te refereai la valorile logice, nici alea nu sunt numai doua.
eu raman la nivelul meu cocotat si mai ascult si ce au altii de zis caci stiu ca mintea mea nu poate sa inteleaga de una singura versetele din Biblie, pentru ca acelea nu sunt doar cuvinte ca sa ma joc cu ele cum faci cu filosofia sau cu literatura, acolo este viata si Duh Sfant.
si cu asta am incheiat.
ma bucur ca ai reusit sa dai o replica fara sa citezi ceva.
Domnul sa te binecuvinteze si sa iti lumineze calea!