Citat:
În prealabil postat de costel
Tinand seama ca maine facem pomenirea invierii tanarului din Nain, m-am tot intrebat de ce Mantuitorul a savarsit doar trei invieri: invierea fiicei lui Iair, a tanarului din Nain si a lui Lazar? (nu luam in discutie invierea lui Hristos) Si astazi am gasit o explicatie: invierea fiicei lui Iair, ce era abia o copila, ar putea preinchipui ridicarea din starea de pacat a celui care abia a cazut din har, fiindca a inceput sa comita pacatul. Invierea tanarului din Nain ar putea insemna ridicarea (invierea) din pacat a celui care s-a imprietenit serios cu pacatul, iar invierea lui Lazar ar insemna invierea celui care a cazut definitiv sub povara pacatului, devenind ca si mort sufleteste.
|
Si mie mi se pare ca interpretarea aceasta este aiurea, te rog nu o lua personal.
Mai evident mi se pare faptul ca cineva s-a rugat fierbinte lui Iisus pentru acele persoane, ceea ce-mi da si mie speranta si putere sa ma rog pentru cei pe care-i iubesc.
(Nu stim despre pacatele lui Lazar, eu chiar cred ca era un om extraordinar, nu unul mort sufleteste!)