Am fost pe la o manastire BOSVista de curiozitate sa vad care e treaba pe acolo.Aveau un singur monah si un singur preot (care era plecat cu treburi cand am fost eu pe acolo).
Ce este cert este ca aveau foarte multe icoane,vase,cruci in argint si in aur (de unde bani pentru acestea nu am idee - da nu prea mi-a semanat a biserica prigonita) dar nu aveau decat un preot si un monah si ascundeau faptul ca sunt BOSVisti.
Pentru ca lumea daca aude ca sunt BOSVisti nu mai calca pe la ei.
Foarte multi de la BOSV sunt inselati si inspirati de duhurile rele in ceea ce propovaduiesc.Si iata aci un exemplu concret:
La Sfanta Liturghie si la alte Sfinte Slujbe crestin-ortodoxe exista formularea (si se poate verifica in Sfintele Carti de slujba mai vechi de pe la 1900 cand inca nu exista BOSV si BOR) "pentru pacea a toata lumea Domnului sa ne rugam".
Mai exista si alte formulari foarte cunoscute :"ca bun si iubitor de oameni Dumnezeu esti" etc.
Si atunci se poate intelege foarte clar ca Dumnezeu este umanist si umanismul nu e erezie.Pai doar zice clar la crez de ce Dumnezeu s-a pogorat din ceruri si s-a smerit pe Sine pana la a se face om cu neputintele firii omenesti:durerea,coruptibilitatea,moartea etc.Ca si moartea a primit-o binevoind sa se rastigneasca pentru mantuirea intreg neamului omenesc.
"Si intr-Unul Domn Iisus Hristos fiul lui Dumnezeu,Unul - nascut care din Tatal s-a nascut mai inainte de toti vecii
Lumina din lumina Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat nascut nu facut cel de o fiinta cu Tatal prin care toate s-au facut
Care pentru noi oamenii si pentru a noastra mantuire S-a pogorât din ceruri și S-a întrupat de la Duhul Sfânt și din Maria Fecioara și S-a făcut om.
Si s-a rastignit pentru noi in zilele lui Pontiu Pilat a patimit si s-a ingropat
Si a inviat a treia zi dupa scripturi si s-a inaltat la ceruri si sade de-a dreapta Tatalui ...."
Iar formularea luata si folosita la festivalul zis de unii "eretic" de la Sibiu "lumina lui Hristos lumineaza tuturor" e tot de la o Sfanta Slujba crestin-ortodoxa (de la vecernie parca).
Iar daca va uitati pe data de 16 octombrie in calendarul crestin-ortodox se praznuieste ca Sfant sutasul de a comandat pe soldatii de l-au rastignit pe Dumnezeu Iisus Hristos,care este cel de l-a impuns si cu sulita in coasta si care mai apoi a devenit crestin.
(
http://www.calendar-ortodox.ro/luna/...ctombrie16.htm
"Acesta a fost pe vremea lui Tiberiu cezarul din Capadochia, sutas sub ascultarea lui Pilat, guvernatorul Iudeii si a fost rânduit din porunca aceluia sa slujeasca la cinstitele patimi ale lui Hristos,
si la rastignire si sa pazeasca mormântul cu straja, adica cu ceata sa de ostasi ce avea sub ascultarea lui." - aci e scrisa viata pe scurt,am auzit citita viata acestui Sfant dintr-o carte mai veche si acolo zice clar ca Sfantul Mucenic Loghin Sutasul e cel care l-a impuns cu sulita in coasta pe Dumnezeu Iisus Hristos.
Dealtfel si spune la Sfanta Scriptura ca Sfantul Mucenic Loghin cand a vazut soarele intunecandu-se a inteles si a marturisit despre Dumnezeu Iisus Hristos ca e Dumnezeu.)
http://www.ortodoxism.ro/proloagele/...age16Oct.shtml
("Sfantul Longhin a trait pe vremea lui Tiberiu imparatul (14-37). Se tragea din partile Capadochiei si slujea in oaste ca sultas, pe cand in Palestina carmuia Pontiu Pilat. A fost oranduit, din porunca acestuia, sa slujeasca la Sfintele Patimi si la Rastignirea cea de buna voie a Domnului Hristos, pentru mantuirea lumii. El este acela carel L-a impuns pe Iisus cu sulita in coasta si tot el, cu ostasii lui, a facut de straja dupa ingropare, la mormantul Domnului, pana la Inviere. Deci, fiind el martor la semnele ce s-au facut la patima lui Hristos, precum cutremurul, schimbarea soarelui in intuneric, stralucirea ingerului Invierii, s-a luminat la inima sa si, crezand in Domnul, impreuna cu alti doi ostasi din ceata sa, a zis: "Cu adevarat, Fiul lui Dumnezeu era Acesta!" (Matei 27, 57). Drept aceea, n-a primit argintii care i se dadeau lui de catre iudei, ca sa tagaduiasca Invierea si sa marturiseasca mincinos ca trupul Domnului a fost furat de ucenicii Sai. Deci, lasandu-si slujba sa la oaste, s-a intors in tara sa, Capadochia si a propovaduit, ca un apostol, invierea lui Hristos si credinta cea noua. "
Asa ca predica BOSV cu Dumnezeu razbunator,nemilostiv,neiertator etc e inspirata de duhurile rele.